Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POSLE DVA DANA BORBE

Novak u četvrtfinalu, sledeći je Čilić!

Autor: Tanjug | 07.07.2015 - 14:23:00h | Komentara: 0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Vimbldonu posle dvodnevne borbe u pet iscrpljujućih setova sa Kevinom Andersonom iz Južnoafričke Republike!

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Tanjug/ AP

Đoković je krajnim naporima uspeo da slomi otpor Andersona i pobedi sa 3:2 6:7 (6:8), 6:7 (6:8), 6:1, 6:4, 7:5. On će u četvrtfinalu igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji je deveti nosilac u Vimbldonu.

“Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao na Vimbldonu, a možda i u karijeri. Kevin je sjajno sevirao, bilo je teško pročitati njegov početni udarac. Uspeo sam da se vratim posle 2:0 u setovima i to mi daje snagu da nastavim dalje”, rekao je Đoković.
On je čestitao Andersonu na odličnoj partiji i poručio da ne bi bilo nezasluženo da je visoki Južnoafrikanac trijumfovao.
“Bilo je izuzetno teško, frustrirajuće, posebno danas. Morao sam da igram koji sat više, ali se na kraju dobro završilo”, rekao je Đoković.
Podsećamo, duel Đokovića i Andersona počeo je još juče popodne ali je morao da bude prekinut zbog mraka pri rezultatu 2:2 u setovima. Današnji nastavak kasnio je 20-ak minuta zbog kiše u Londonu.

Nastavk meča protekao je u izjednačenoj igri, a Anderson je nastavio da osvaja gemove pomoću silovitog servisa. Ipak, pri rezultatu 5:5 on je napravio dve vezane duple servis greške. Nakon što je napravio brejk Nole ga je sačuvao i trijumfovao.


Bez Noleta na Argentince!

Novak Đoković neće igrati za reprezentaciju Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Argentine, saopštio je danas Teniski savez Srbije. Na spisku selektora Bogdana Obradovića za duel u Buenos Ajresu nalaze se Viktor Troicki (24. na ATP listi u singlu), Dušan Lajović (86), Janko Tipsarević (486) i Nenad Zimonjić (11. u dublu na ATP listi).
Sa druge strane, za Argentinu će igrati Leonardo Majer (21. u singlu), Dijego Sebastijan Švarcman (64), Federiko Delbonis (73) i Karlos Berlok (121).
Meč između Argentine i Srbije igra se od 17. do 19. jula.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP