Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ČITAV SVET SE DIVI HUMANOSTI ĐOKOVIĆA

Novak ujedinitelj!

Autor: | 22.05.2014 - 23:02:00h | Komentara: 5

Velika je sreća za Srbiju što ima Novaka Đokovića! Nije reč samo o sportskim razlozima. Nije fraza, ali taj čovek, jednostavno, čini za našu zemlju mnogo više nego svi političari, sadašnji i pređašnji, zajedno.

Đoković Foto: Profimedia.rs

Đoković Foto: Profimedia.rs


Kada se radi o pomoći, novac ne treba prebrojavati, svako daje koliko može, ali Novaku kapa dole za svotu koju je uplatio ugroženima od poplava - sav prihod od nagrade sa mastersa u Rimu, tačnije 500.000 dolara, prosledio je žrtvama katastrofe kod nas, ali i u okruženju. Ne dešava se tako često da neko uplati pola miliona dolara...

Đoković Foto: Profimedia.rs

Đoković Foto: Profimedia.rs


Fondacija koju  svet prepoznaje

Osim što je donirala 500.000 dolara ugroženima, Fondacija Novaka Đokovića je uplatila i 100.000 dolara, a ta svota će biti upotrebljena u sanaciji obdaništa i škola u Srbiji koji su pretrpeli oštećenja.

Osim finansijske pomoći, Đoković koristi svoj uticaj i ugled gde god da se nađe kako bi pomogao narodu. Tako je u utorak uveče, igrajući humanitarni fudbalski meč u Monaku sa princom Albertom od Monaka i brojnim svetskim zvezdama (Fredi Ljungberg, David Žinola, Soni Anderson, Felipe Masa, Fernando Alonso), još jednom podsetio na poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, štaviše, Šveđanin Ljungberg, bivši igrač Arsenala, obukao je majicu sa porukom podrške.

Sutradan, kada u Švedskoj neko bude video „Support Serbia“, možda će hteti da pomogne. Možda će i Ljungberg animirati bivše saigrače i po principu „širi dalje“ Srbija će dobiti neophodnu pomoć, što je, naravno, i krajnji Novakov cilj, ali i svih koji žele da pomognu.

Podrška Srbiji: Đoković,  Ljungberg i Novakov  prijatelj Neven

Podrška Srbiji: Đoković, Ljungberg i Novakov prijatelj Neven

 

Đokovićevom radu divi se i naš proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković.


- U Srbiji često za šampione kažu „rodila ga majka“, a Novak je potvrda te

Jon Cirijak donirao 100.000 evra!


Jon Cirijak, legendarni rumunski teniser, donirao je Ambasadi Srbije u Bukureštu 100.000 evra za najugroženija područja u Srbiji. Cirijak je veliki prijatelj Slobodana Živojinovića, a inače je 2005. godine probio granicu od milijardu dolara i najbogatiji je Rumun.
Cirijak je pre 50 godina u tandemu sa Ilijem Nastaseom od Rumunije napravio tenisku velesilu. Interesantno je da je pre tenisa igrao hokej i bio reprezentativac svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama u Sjedinjenim Američkim Državama 1960. godine.

izreke. Gledao sam film o njegovoj porodici i dopalo mi se kako su njegovi otac i majka razvijali svoju decu, to bi trebalo da bude put. Neće biti svi kao Novak, ali ćemo kao narod biti mnogo zdraviji, metalno i duhovno. Novak je čovek iz kataloga, primer kako se treba ponašati u pobedama, porazima, prema svom narodu, prema komšijama... Nije lako biti slavan, verujte mi. Novaku želim da bude srećan, jer je zaslužio - rekao je Maljković.
Milovan Rajevac, iskusni fudbalski stručnjak, sa dosta emocija gleda na Đokovićev rad.

- Naježio sam se kada sam video kako je Novak Đoković brzo reagovao, kako se stavio na raspolaganje svim ugroženim od poplave, još na turniru u Rimu. Neverovatno je koliko Đoković vodi računa o onima kojima je sad pomoć najneophodnija. Koliko saoseća sa našim ljudima, sa čitavim regionom.
Definitivno, Novak je najveći autoritet, ljudska gromada, divim mu se. Iskreno, ponosan sam što ga imamo uz sebe, on je pravi ujedinitelj. Uostalom, sportisti su se uvek u kriznim situacijama pokazivali kao najbolji ambasadori zemlje - rekao je Rajevac.

Stigao u Pariz

Novak Đoković je doputovao u Pariz i već je odradio prvi trening na terenima kompleksa Rolan Garosa, koji počinje iduće nedelje. Nole će narednih dana boraviti u glavnom gradu Francuske i spremati se za drugi grend slem u godini. Prošle godine, u finalu ga je savladao Nadal.
 

Poslednji komentari
  • dr_Zo Vreme: 23.05.2014 08:46h

    Nije lako biti slavan, verujte mi. Rece covek i ostade ziv!

  • Aleks Vreme: 23.05.2014 10:19h

    Lepo je rekao čovek za Novaka ''RODILA GA MAJKA'. Samo da je mnogo više tako skromnih, a svetskih kao Nole!

  • Srpkinja Vreme: 23.05.2014 10:27h

    Mnogo se dive ljudi Novaku u svetu, jer nisu do sada znala kakva je i koliko velika prava srpska duša. On im je pokazao svojim primerom, a na sreću pratio ga i sav srpski rod.

  • penzioneribg Vreme: 23.05.2014 10:34h

    SAMO DA SE OVO JEDINSTVO U NARODU ODRŽI I U BUDUĆNOSTI, DA NAM SE SVET NE BI SMEJAO KAKO SMO OPET NESLOŽNI. HVALA NOVAKU NA SVAKOM POKUŠAJU DA UKAŽE NA POTREBU SLOGE U NAŠEM NARODU, JER TU LEŽI BUDUĆNOST SRPSKOG NARODA!

  • ljuba ,,šipa,, Vreme: 23.05.2014 20:15h

    Jednom se u sto godina rađa ova gromada od čoveka.Srbija, Bakan a i svet nije imao ovakvog ČOVEKA. Nole je rodoljub, patriota, humanista, čovek sa dušom, velikim srcem, bistar, vispren, emotivan,elokventan, darežljiv i odmeren u svemu.Skroman i neposredan u svakom trenutku.Čovek poliglota. Čovek koji je mnogo ispred vrenena u kojem živimo. On je jednom rečju kosmopolita. Abasador dobre volje,zvezda vodilja.Hvala roditeljima što su nam ga podarili, a moja je sreća da živim u vremenu sa njim.Hvala NOLE za sve radosti koje nam pružaš.Odavno si kao teniser i čovek ušao u moj dom.SRETNO NOLE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP