Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NIKOLA PILIĆ O POHODU ĐOKOVIĆA NA PARIZ I JEDINI GREND SLEM KOJI MU FALI:

Novak žari i pali, uzeće i Rolan Garos!

Autor: M. Zdravković | 19.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Novak Đoković je dominirao i na mastersu u Rimu, gde je osvojio 53. trofej u karijeri i najavio šampionski pohod na predstojeći Rolan Garos (od 24. maja do 7. juna).

Hoće da kompletira  sva četiri grend  slem trofeja:  Novak Đoković

Hoće da kompletira sva četiri grend slem trofeja: Novak Đoković | Foto: Profimedia

Dosadašnja forma i uspesi u 2015. godini sugerišu nam da od Srbina nema većeg favorita za osvajanje jedinog preostalog grend slema koji nema u vitrini. Opet, činjenica da turnir u Parizu traje dve nedelje i da su u sportu preokreti mogući, uči nas da je oprez uvek neophodan, a tako misli i ugledni teniski stručnjak Nikola Pilić.


- Novak je defintivno glavni favorit za trijumf na Rolan Garosu, posebno jer Nadal nije ono što je nekada bio na šljaci. Znamo da su očekivanja javnosti velika i da bi svi želeli da vide Đokovića kako osvaja trofej koji mu nedostaje. Ali ovaj turnir će biti dug, to je 14-15 dana takmičenja i uvek postoji i opasnost od takozvanog crnog dana, koji može da poremeti planove i najboljim igračima - napominje Pilić u razgovoru za „Alo!“.

- Kako ste videli nedeljno finale u Večnom gradu?
- Čini mi se da je Novak odigrao najbolji meč u Rimu, baš u tom finalu. Bio je brz i efikasan protiv Rodžera, koji do tog meča nije izgubio ni set, što je pokazatelj snage srpskog tenisera. I sam Federer je brzo uvideo koliko je Nole moćan, pa me nije iznenadilo što se lako predao u finišu.

Nikola Pilić

Nikola Pilić | Foto: Profimedia

 
- Može li Đoković konačno da trijumfuje u Parizu?
- S obzirom na to kako je žario i palio ove godine, od Australijen opena, pa sve do Rima, bio bih iznenađen da Đoković ne uspe da osvoji Rolan Garos. Opet, nemojmo zaboraviti da je psihička priprema najvažnija, a činjenica da mu ovaj turnir nedostaje u riznici trofeja mogla bi, potencijalno, da ga omete. Sećate se, pre dve godine, kada je odigrao najbolji meč u polufinalu sa Nadalom, dodirnuo je mrežu u odsudnom momentu i uprskao stvar. Tada je ispustio lepu šansu i moraće sada da prevaziđe upravo te demone prošlih neuspeha na tom terenu.

- Ko će mu biti glavni konkurenti na Rolan Garosu?
- Mislim da jedino Endi Mari i Rafael Nadal mogu da zaprete Novaku u Parizu. Ne verujem da će neko drugi doći u poziciju da ga ugrozi, posebno jer je Đoković u strašnoj formi i deluje dominantno u odnosu na sve rivale.

- Koliko ste vi lično srećni zbog uspeha Novaka Đokovića?
- Naravno da sam zadovoljan i ponosan. Smatram ga svojim igračem jer je prve ATP poene zaradio dok je trenirao u mojoj akademiji. Proveli smo zajedno skoro pet godina i srećan sam kada vidim da je ovoliko dugo ostao u teniskom vrhu. Iskreno, nisam očekivao da će tako biti kada se 2011. probio na čelo ATP liste. Želim mu da što duže tamo ostane - zaključuje Nikola Pilić.

Dribla i  Vijalija:  Đoković  u akciji

Dribla i Vijalija: Đoković u akciji | Foto: Profimedia

Nole danas pika fudbal!


Novak Đoković će se večeras (18.30) naći na fudbalskom terenu, i to u Monte Karlu. Najbolji teniser sveta nastupiće na tradicionalnom humanitarnom fudbalskom meču koji se igra na stadionu „Luj Drugi“, a koji po 23. put organizuje princ Albert od Monaka. Meč je zamišljen kao spektakl na kojem se prikuplja novac za izgradnju škola i bolnica u ugroženim područjima, a učestvuju vodeće zvezde iz sveta sporta. Đoković bi trebalo da nastupi u ekipi koju čine Kaziragi, Soni Anderson, Žinola i Berbatov, naspram njih biće vozači F1 Alonso i Masa.

Poslednji komentari
  • zivan Vreme: 19.05.2015 10:17h

    Bojim se da ce zbog Novaka tenis izgubiti interesovanje kod ljubitelja ovog sporta! Toliko je nadmocan i savrsen teniser da u narednih 10-20 godina ne verujem da ce se roditi neko ko ce imati toliko raskosan talenat, toliko energije, toliko savrsenstva u igri kao Novak. Dok on bude aktivno igrao bice jedino zanimljivo, ako je to uopste zanimljivo, ko ce biti drugi ili treci na ATP listi.

  • Dr Iggyy Vreme: 19.05.2015 10:29h

    Od srca mu želim da se okiti trofejom u Rolan Garosu. Ne da je zaslužio, već je dostigao svoj maksiomum (možda?) i dokazao je da nema konkurenciju. Srećno mu bilo u parizu i da ga služi i napad i odbrana. Napred Nole care teniskih terena!

  • RTB Bor Vreme: 19.05.2015 20:56h

    Poštovani gospodine Živan, mene interesuje samo Novak Đoković, pored ostalih naših tenisera i teniserki, i želim što duže da se zadrži na vrhu tenisa. Ama baš me briga za ostalih i za tenis. Nole samo napred! Dali se sekirao neko kada nismo imali nikoga našeg na vrhu ATP listi.

  • milos Vreme: 19.05.2015 22:16h

    Novak ce ove godine sigurno uzeti rolan garos jer se nalazi u odlicnoj formi i mislim da ce u finalu da se sastanu Endi Mari i Novak Djokovic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP