Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

IDEMO PO SALATARU

Obradović: Cilj u 2015. je titula u Dejvis kupu

Autor: Beta | 17.06.2015 - 15:53:00h | Komentara: 0

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je danas da je cilj njegove ekipe da ove godine osvoji titulu u Dejvis kupu.

Bogdan Obradović

Bogdan Obradović selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije

"Imamo veliki i sjajan tim koji ove godine ima motiv da ide na titulu. Poštujemo protivnika, ali želimo, hoćemo i moramo da idemo na pobedu", rekao je Obradović, navodi se na sajtu Teniskog saveza Srbije.

Teniseri Srbije igraće od 17. do 19. jula u Buenos Ajresu protiv Argentine, četvrtfinalni duel Dejvis kupa.
Obradović je rekao da će uoči samog meča odlučti koje igrače će pozvati u reprezentaciju.
"Ideja je da naših svih šest top igrača budu spremni da igraju. Prvi put u istoriji u Dejvis kup reprezentaciji Srbije imamo čak šestoricu igrača koji su spremni i na okupu. Njih trojica su među 100 na svetu. Imamo izuzetno jak i čvrst tim koji je vredan nove Dejvis kup titule", rekao je on.
"Moraću da sačekam razvoj situacije na takmičenjima na travi i posle toga ću odlučiti ko će igrati u Buenos Ajresu, ali u opciji su šestorica igrača Novak (Đoković), Viktor (Troicki), Dušan (Lajović), Filip ", dodao je Obradović.
Selektor je naveo da igračma neće biti lako da se pet dana po završetku Vimbldona, koji se igra na travi, prebace na šljakasti teren u Buenos Ajresu i da izborom šljake organizatori nisu učinili uslugu svojim igračima.
"Promena sa trave na šljaku, sa otvorenog u halu, kako za naše igrače tako i njihove, biće veliki fizički napor i velika promena. Da smo domaćini bilo bi nam lakše, jer ne bismo izabrali ovo što su izabrali Argentinci. Ne vidim da su time učinili uslugu svojim igračima, da je ovaj izbor prednost za njih, jer će i oni posle trave kao i mi doći na šljaku, a odmah nakon šljake i Dejvis kupa ići na beton i američku seriju turnira", rekao je on.
"Argentinci su sjajni navijači, ali i Novak je tamo obožavan kao igrač i ako bude bio sa nama, naš tim će biti veoma poštovan. Imamo teško gostovanje, teškog protivnika, a svako četvrtfinale Dejvis kupa je otvoren i težak meč", dodao je Obradović.
Selektor Argentine Danijel Orsanic neće moći da računa na Huana Martina Del Porta zbog operacije zgloba desne ruke.
"Orsanica pamtim ga kao igrača, reč je o sjajnom sportisti i čoveku. Iako neće moći računati na Del Potra on ima izuzetno jak tim, decenijama Argentina ima jake igrače koji dominiraju svetskim tenisom", rekao je Obradović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP