Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

VIKTOR TROICKI O AFERI „DOPING“

Ovo je košmar!

Autor: D. Ostojić | 27.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Viktor Troicki je uništen i iscrpljen, kako sam priznaje, zbog odluke Međunarodne teniske federacije da ga suspenduje na godinu i po zbog toga što nije dao krv na antidoping testu 15. aprila u Monte Karlu!

„Uvek sam  se plašio  da dajem  krv”: Viktor  Troicki

„Uvek sam se plašio da dajem krv”: Viktor Troicki | Foto: AP

- Osećao sam se zaista očajno pre, za vreme i posle meča prvog kola protiv Jarka Nieminena u Monaku. Odabran sam da dam urin i krv posle susreta i otišao sam do doping kontrolora posle tuširanja i istezanja. Dao sam uzorak urina i rekao doktoru da se osećam zaista loše i da mislim da bi davanje krvi pogoršalo stanje. Doktorka koja je bila na licu mesta mi je rekla da zaista delujem bledo i bolesno, te da mogu da preskočim testiranje.

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević | Foto: Reuters

TIPSA: Znam da je nevin!


Srpski teniser Janko Tipsarević napisao je juče na svom Tviter profilu da veruje Troickom.
- Znam Viktora... Znam da je nevin... Nadam se da će to i dokazati - napisao je Tipsa na ovoj društvenoj mreži.
I Teniski savez Srbije juče je odmah reagovao saopštenjem u kojem pruža podršku Troickom.
 

Sada sam optužen da sam odbio da uradim testiranje krvi, i to bez objašnjenja. Ovo je noćna mora! Prema mom mišljenju, kada je shvatila da nije ispoštovala proceduru, okrenula mi je leđa. Pričao sam o svemu i sa Novakom Đokovićem, rekao mi je da je ubeđen da će se sve završiti dobro jer sam nevin, a da bi ATP trebalo da me podrži u mojim nastojanjima. Na istom tom mestu sam dao krv već sledećeg jutra. Oba rezultata, testiranja urina i testiranja krvi, bila su potpuno čista - otvorio je dušu Viktor.
Treći reket Srbije praktično je još u šoku.

- Svakako ću se žaliti. Verujem u Sud za arbitražu u sportu u Lozani, zaista se nadam da će potražiti istinu i pronaći je - kaže on.
Troicki je svestan da će ga ovaj skandal pratiti kroz celu karijeru.
- Osećam da me sada posmatraju kao nekakvog kriminalca, a pri tom nisam uradio ništa loše. Plašim se igle i uvek sam imao problem sa davanjem krvi. Čist sam i uvek sam bio čist tokom karijere. Nadam se da će se ova noćna mora završiti na pravi način jer zaista želim da nastavim da igram. Ne zaslužujem ovo - zaključio je Troicki.

I Novak je  ubeđen da  će na kraju  sve biti OK

I Novak je ubeđen da će na kraju sve biti OK | Foto: Reuters


Inače, ako mu se ne uvaži žalba, Troicki će, pored suspenzije, a zbog povrede antidoping pravila i odlaska sa doping kontrole, morati da vrati sav novac (oko 260.000 evra) koji je zaradio od tada, a izgubiće i 550 bodova.

Troicki nije koristio nedozvoljena sredstva!

Viktor Troicki nije bio dopingovan 15. aprila, kada je izvršena kontrola u Monte Karlu, nego će godinu i po da pauzira samo zbog toga što je odbio da da i uzorak krvi uz urin!
Naime, iz Antidoping agencije Republike Srbije kažu da posle uzimanja uzoraka na doping kontroli laboratoriji treba 15 do 20 dana da ispita uzorak i saopšti rezultate.
- Pošto je test bio 15. aprila, jasno je da je uzorak negativan jer bi Troicki mnogo ranije bio suspendovan da je otkriveno nešto nedozvoljeno - izjavila je za „Telegraf“ dr Marija Anđelković.
Ona je dodala da bi Međunarodna teniska federacija sigurno drugačije reagovala da je bio pozitivan.
- ITF bi to sigurno objavio kao „suspenziju zbog prisustva nedozvoljenih supstanci“, kako glasi naziv kada se otkrije da se sportista dopingovao. Ovako, Troicki je kažnjen samo zbog povrede antidoping pravila - kaže Anđelkovićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP