Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

KATASTROFA U PRAGU

Posle Ane pukla i Jelena! Čehinje na korak do osvajanja Fed kupa

Autor: P. M. | 03.11.2012 - 17:16:00h | Komentara: 0

Fed kup reprezentacija Srbije nalazi se u teškoj situaciji, pošto nakon prvog dana velikog finala gubi sa 2:0 od Češke u Pragu.

Veljko Nestorović

Nakon što je na otvaranju Ana Ivanović "položila reket" pred Lusi Safarovom - 6:4, 6:3, isto se dogodilo i sa Jelenom Janković. Petra Kvitova je bukvalno razbila Džej-Džej, takođe posle dva odigrana seta i to s ubedljivih 6:4, 6:1. Pred izabranicama selektora Dejana Vraneša je praktično nemoguća misija, da se nakon 2:0 vrate u trku za trofej. Za to je potrebno da u nedelju usred Praga naše teniserke upišu dve pobede u singlu, i jednu u dublu.

Jelena Janković Foto: AP

Nemoćna pred Kvitovom: Jelena Janković Foto: AP

Za razliku od Ivanovićeve, Jankovićeva je odlično ušla u meč protiv inspirisane Kvitove, ali je u nastavku usledio neverovatan pad u igri naše teniserke.

Prva četiri gema protekla su bez brejka, a onda je Jankovićeva dodala gas i uspela da "ukrade" servis protivnici. Činilo se u tim trenucima da je na pomolu prvi set koji će naš Fed kup tim osvojiti u Pragu, ali... To se nije dogodilo. Jelena je počela kardinalno da greši, a Kvitova, nošena podrškom s tribina uspela je da se potpuno vrati u meč. Nakon što je vratila brejk, uspela je da sačuva sopstveni servis, da bi na kraju usledio još jedan brejk za 6-4.
U nastavku je naša reprezentativka pala na psihioškom planu, dozvolivši Čehinji da nakon zaostatka od 4:2 u prvom setu, naniže NEVEROVATNIH DEVET GEMOVA, što joj je omogućilo ekspresno vođstvo u drugom setu od 5:0. Jelena je prekinula crnu seriju tek u šestom gemu drugog seta, tada je bez izgubljenog poena osvojila prvi gem. Ipak, bilo je to sve od Jelene u dvoboju sa Kvitovom, iz kojeg je Čehinja izašla kao veliki pobednik.

Selektoru Dejanu Vranešu ne preostaje ništa drugo nego da podigne ekipu posle očajnog izdanja u prvom danu.

Ana Ivanović Foto: AP

Razočarana: Ana Ivanović Foto: AP

U nedelju se nastavlja finale, a u prvom singlu, oko 11 časova (RTS) snage će odmeriti Ana Ivanović i Petra Kvitova, dok će u drugom Jankovićeva izaći na megdan Safarovoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP