Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POTRESNA PRIČA

Poslednja želja u životu je Novakov dres!

Autor: M.R. | 03.07.2015 - 13:41:00h | Komentara: 1

Japanka Tomoka umire od teške bolesti, a njena poslednja želja je više nego skromna. Sanja da dotakne reket kojim je Đoković igrao.

Tamoka

Želi samo Novakov dres: Mala Tamoka

Ova priča je potresla ceo svet! Tomoka Sumitanji ima samo 19 godina i boluje od neizlečive bolesti. Ova Japanka broji svoje poslednje dane u životu. I dok se bori sa rakom krvi, ona je skromna. I sama je svesna da se kraj primakao ali ima samo jednu želju. Nada se da će dobiti dres svog heroja - prvog reketa sveta, Novaka Đokovića.
Njena životna priča je zaista strašna. Tomoka Sumitanji izgubila je oba roditelja, nekoliko rođaka i dečka u kojeg je bila zaljubljena u naletu velikog cunamija 11. marta 2011. godine. Sa roditeljima, talasi su odneli i njenu kuću u lučkom gradiću Kesen-numa. Ostala je potpuno sama, bez svega što je volela i imala.
Spas je pronašla u tenisu.
Trenirala je u lokalnom klubu i beli sport igrala amaterski, kada je veliki cunami udario na njen zavičaj.
Tamiko je posle teške bolesti ostala prikovana za krevet, i sama je svesna da je kraj blizu, ali nada se da će poživeti dovoljno dugo da do kraja isprati Vimbldon i svog heroja Novaka Đokovića.

Tamoka Ujak

Tamoka Ujak

Njen zavnični staratelj, ujak uputio je porodici naše asa pismo u kojem moli za dres i reket kako bi svojoj mezimici ispunio poslednju želju.
- Ponestaje nam vremena, a čak i kada bi paket ponovo poslali u Srbiju, on bi verovatno završio u nekom skladištu zajedno sa stotinama i hiljadama sličnih pošiljaka koji Đokovoći verovatno dobijaju. A čak i da ga primete, pitanje je da li bi pozitivno odgovorili jer su verovatno zatrpani zahtevima za Novakove suvenire, koji su sami po sebi vrlo vredni, jer ih tako mnogo ljudi želi. Najviše bih voleo da mogu da je izlečim, ali pošto to ne mogu, imam samo jedan zadatak, a to je da joj ispunim taj san i tako joj dam energiju da još poživi - rekao je ujak male Tomako.

Poslednji komentari
  • ilija Vreme: 04.07.2015 08:06h

    nole nije samo prvi reket sveta prvi je u mnogo čemu sretni smo što smo njegovi savremenici šta on može niko nemože ovo me ne iznenađuje jer nole je samo nole.da ti bog podari sve što poželiš, ilija

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP