Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ALO! SA RODITELJIMA TROICKOG

POVRATAK NA TEREN: Bravo, Vićo, majstore, ljube te mama i tata!

Autor: D. Ostojić | 22.07.2014 - 19:30:00h | Komentara: 1

Došao je i taj dan! Posle godinu dana suspenzije i pakla koji je proživeo zbog tuđe greške, Viktor Troicki se vratio na teren. Dobio je specijalnu pozivnicu za turnir u Gštadu i trijumfalno obeležio povratak. Pred trenutno 847. igračem na svetu pao je 800 pozicija bolje plasirani Austrijanac Dominik Tijem (7:6, 6:4), a poslednje poene koje je Viktor osvojio su Mila i Aleksandar, roditelji našeg tenisera, odgledali sa reporterom „Alo!“.

Bračni par Troicki pronašli smo na Adi Ciganliji. Prenosa nije bilo na TV-u, pa su odlučili da vreme prekrate na plaži „beogradskog mora“ jer priznaju da im je teško kada sina ne mogu da gledaju kad igra. Doneli smo laptop i zahvaljujući modernoj tehnologiji putem interneta i „lajv strima“ zajedno sa njima propratili Vićinu pobedu. 

Povratak u  velikom stilu:  Viktor Troicki

Povratak u velikom stilu: Viktor Troicki

 Usledilo je kucanje čašama i nazdravljanje za uspešan povratak.

- Uf, samo neka je ovo dobio - uspeo je da nam kaže tata Saša, a mama je, jedva zadržavajući suze, onako više za sebe prozborila: „Hvala ti, bože“.
A onda je zazvonio telefon. Vića zove iz Švajcarske...
- Alo! Bravo, sine! Bravo, majstore naš. Uspeli smo, ipak, da vidimo bar poslednje poene - rekao je Aleksandar, a onda nam je rekao da je Vića sa druge strane pitao da li je bio dobar, priznavši da je malo lošije servirao.

„Alo!“ obezbedio senioru  Troickom da uživa u  sinovljevom trijumfu

„Alo!“ obezbedio senioru Troickom da uživa u sinovljevom trijumfu | Foto: Oliver Bunić

 - Daj ga meni, daj ga meni - rekla je mama Mila, a onda je sinu poželela svu sreću u nastavku takmičenja uz obavezno: „Ljubi te majka“.

Viktorovi roditelji ne žele da se vraćaju na ono što je bilo.
- U Umagu prošle godine u ovo vreme, kada smo saznali za suspenziju, usledio je šok koji nas je dugo posle toga držao, sve troje. Dvostruko više je sve bolelo kad znamo da je nevino optužen i kažnjen. Ta doktorka što ga je pogrešno savetovala da ne da uzorak za analizu i da može to da uradi sutradan je mogla da prizna grešku, ali ona je čuvala svoj posao. Donekle je razumemo... Oporavljali smo se iz dana u dan. Vića je trenirao lagano, a posle sve jače, vratila mu se volja. Mi smo ga podržavali, tu su bili i Nole, Janko, Ziki, Krajinović, Milojević... I evo ga opet tamo gde mu je mesto. Iskreno se nadam i verujem da će ponovo biti u vrhu svetskog tenisa - priča Troicki senior, a mama se ubacuje:

- Vidite, mi smo gledali da iz toga izvučemo najbolje. Meni je lično bilo drago što je više vremena sa nama, a i upisao je fakultet, dao nekoliko ispita - kaže ona.

Tata Aleksandar  i novinar „Alo!“  zalili Vićin  povratak na teren

Tata Aleksandar i novinar „Alo!“ zalili Vićin povratak na teren | Foto: Oliver Bunić

 Pitali smo Milu i Sašu da li će možda na polufinale ili finale Gštada, ako Viktor dospe do završnice?

- Ne verujem. Nećemo da mu stvaramo pritisak na prvom turniru. Biće prilike. Inače, često putujem s njim po Evropi, pogotovo kad igra u Rusiji, jer su naši koreni u toj zemlji. U Moskvi je osvojio i turnir, tamo ga gledaju kao svog. Ma naš Viktor je dobar čovek, predobar. Njega svi vole, pogotovo kolege. Lično sam bio prisutan kada ga je Nadal zagrlio i ispričali su se ko da su svaki dan zajedno - dodaje Aleksandar.
Na kraju smo nazdravili sa mamom Milom, koju nismo uspeli da nagovorimo da se slika, i tatom Sašom i poželeli im da sin nastavi stazom na koju je juče ponovo zakoračio.

Pljušte čestitke!

Prvu pobedu Troickog na ATP turu posle godinu dana ispratili su mnogi bivši i sadašnji teniseri. Jedan od prvih koji je javno čestitao Viktoru na pobedi bio je reprezentativni kolega Janko Tipsarević, koji se oglasio putem Tvitera, a impresioniran prikazanom igrom našeg tenisera bio je i poznati trener i TV komentator Bred Gilbert.

Inače, sledeći Viktorov rival u Gštadu je Andrej Golubjev.

Borben na tatu!

Kada smo mamu i tatu Viktora Troickog pitali od koga je Vića nasledio talenat, uglas su rekli: „Na mene!“. A onda je Aleksandar obrazložio...

- Vidite, iskreno, ni na jedno od nas, ali na mene ima tu borbenost. Ni kada sam bio klinac, na fudbalu u ulici, nisam dozvoljavao da gubim ako ne moram, a tako sada radi i Viktor. A na mamu je lep - kroz smeh će Aleksandar, koji nam je rekao i da se on sa suprugom svojevremeno deset godina odricao letovanja i zimovanja da bi sinu obezbedio redovan trening i sve ono što je potrebno za klinca koji je sa pet i po godina počeo da se bavi tenisom.

Mama hvali snajku i čeka unuke!

Viktor Troicki je pored uspeha na terenu veoma popularan i među devojkama.

Sofija Milošević

Sofija Milošević

 Izabranica njegovog srca je prelepa manekenka Sofija Milošević, a mama Mila ima samo reči hvale za potencijalnu snajku.

- Prelepa je, stvarno. Nije što je devojka mog sina, ali stvarno je pravi anđeo - sa smeškom na licu priča Mila, a na pitanje da li je spremna za ulogu bake, odgovara:

- Kako da ne! Jedva čekam!
Poslednji komentari
  • MrX Vreme: 23.07.2014 00:46h

    Daš detetu ime Viktor i zoveš ga Vićo...je l' ovu Sofiju njeni zovu Soćo!? Čisto sumnjam!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP