Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

US OPEN

PRPA, BATO!

Autor: V. Nestorović | 09.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Prvo mesto na ATP listi je sačuvano, ali sada Novaka očekuje daleko teži posao. Moraće Đoković večeras (23, po našem vremenu) u finalu US Opena da postavi stvari na svoje mesto i pokaže Nadalu ko je gazda u Njujorku. Neverovatni Španac je ove sezone i dalje bez poraza na tvrdim podlogama, u poslednjih šest međusobnih okršaja sa srpskim teniserom dobio je pet (15-21 u ukupnom skoru za Rafu).

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Reuters

- Uvek je veliki izazov kada igrate protiv Nadala. On se bori za svaku lopticu i verovatno igra svoj najbolji tenis u karijeri kada su u pitanju tvrde podloge. Svi znamo da ranije nije bio favorit kada su u pitanju ovakve podloge, ali ove godine nije izgubio nijedan meč. Pauzirao je sedam meseci zbog povrede, ali otkako se vratio na teren, prosto je fantastičan. Pun je samopouzdanja, ali znam kako treba da igram protiv njega - priča Novak.


O tome koliko mu znači što je sačuvao prvo mesto na ATP listi Đoković objašnjava:

- Naravno da mi je to bitno. U poslednje dve godine završavao sam godinu kao broj jedan i znam koliko je energije potrebno uložiti da bi vam tako nešto pošlo za rukom. Borim se za to, znam da moram da igram dobro i osvajam turnire.

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Foto: Reuters

Kada je u pitanju Novak Đoković, on će u Njujorku igrati 12. grend slem finale za sedmu titulu i nadamo se da ćemo ga u Beogradu u četvrtak, kada će doputovati zbog polufinala Dejvis kupa sa Kanadom, dočekati kako iz aviona iznosi pehar iz Velike jabuke. Naravno, biće jako teško jer je Rafa Nadal bolji nego ikada, ali izgleda da je Španac svim srcem navijao za Vavrinku u prvom polufinalu.


- Više bih voleo da se u finalu sastajem s nekim drugim, a ne s Novakom, ali šta ja tu mogu. Iskren sam, želim uvek da igram protiv tenisera gde imam veće šanse za pobedu, nema tu šta da se krije. Protiv Novaka sam igrao puno puta, polufinale Rolan Garosa ove godine bilo je posebno emotivno, a u Montrealu smo obojica prikazali visok nivo tenisa. Protiv njega morate da budete agresivni, nadam se da će mi to poći za rukom.

Za pobednika džak para


Pobednik US Opena zaradiće 2,6 miliona dolara, dok će poraženom pripasti utešnih 1,3 miliona zelenih novčanica. Ove godine Nole je osvojio Australijan open, Rolan Garos je pripao Nadalu, a Vimbldon Mariju. Nadamo se da će Đoković sezonu grend slemova završiti kako je i započeo, trijumfalno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP