Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SRPSKI TENISER U VELIKOM STILU ODBRANIO TITULU U PARIZU

Prva titula tata Noleta!

Autor: P. Vuković | 03.11.2014 - 07:15:00h | Komentara: 0

Novaku Đokoviću ni Miloš Raonić ne može ništa! Najbolji teniser sveta je 600. pobedom u karijeri, nad Kanađaninom u finalu Pariza, praktično potvrdio da će Novu godinu dočekati na toj poziciji, s obzirom na to da drugoplasirani Rodžer Federer zaostaje 1.310 bodova.

Novak je  sinoć otišao u Monte Karlo kako bi video suprugu Jelenu i sina  Stefana

Novak je sinoć otišao u Monte Karlo kako bi video suprugu Jelenu i sina Stefana | Foto: Profimedia

Ako je iko sumnjao da će mu roditeljstvo skrenuti pažnju sa tenisa, ovo je potvrda da i dalje možemo da računamo na starog Noleta koji će dominirati svetskim tenisom.


Luda družina: Raonić, Luiz i Novak

Luda družina: Raonić, Luiz i Novak | Foto: Profimedia

Raonić je možda pobedio na putu do finala Berdiha i Federera, ali protiv Noleta nije mogao ama baš ništa. Prvi set je počeo tako što je Đoković uzeo brejk, očas posla poveo sa 3:0, a onda još jednom do kraja oduzeo servis protivniku - 6:2. Ništa bolje po Raonića nije počeo ni drugi set. Odmah je bilo 2:0 za Đokovića, pa je do kraja bilo samo pitanje kojim rezultatom će se set završiti. Meč je trajao 83 minuta, a kako je Đoković igrao na ovom turniru, govori podatak i da mu nijedan protivnik nije uzeo ni set.


Prijateljski  pozdrav  na kraju

Prijateljski pozdrav na kraju | Foto: Profimedia

- Velika je čast osvojiti turnir u „Bersiju“. Čestitke Milošu, koji je bio odličan, ali srećom uspevao sam da ukrotim njegove snažne servise. Volim da dođem u Pariz, a nadam se i da ću dogodine se popeti stepenik više na Rolan Garosu i konačno ga osvojiti - obratio se Đoković pariskoj publici i dodao da trofej posvećuje porodici i sinu Stefanu.


Sa novim  peharom: Novak Đoković

Sa novim peharom: Novak Đoković | Foto: Profimedia

Do kraja sezone ostaje još Masters turnir u Londonu (9. - 16. novembar), gde Đoković, takoreći, ne brani više poene, jer je ATP organizacija danas obrisala 1.500 bodova (1.000 za titulu, 500 jer je imao sve pobede) koje je Novak osvojio prošle godine u „02 areni“. Nole je odmah sinoć otputovao u Monte Karlo, kako bi makar dan, dva proveo sa suprugom Jelenom i sinom Stefanom, kome je, eto, doneo prvi poklon iz Pariza.

Nole pretrčao 1.380, a Miloš 1.294 metra


Još jedan zanimljiv podatak koji pokazuje da je Nole bio bolji je i taj da je pretrčao 1.380 metara, a Raonić 1.294, što u teniskim okvirima nije malo, ali ne mora biti presudno.

Nole tri brejka, Raonić nijedan


Možda je mogao Raonić da uzme koji gem više, ali nije iskoristio nijednu od četiri brejk lopte koje je imao. Naspram njega, Nole je imao realizaciju tri od devet, što je bilo sasvim dovoljno za ubedljivu pobedu.

Đoković inkasirao 571.000 evra!

Nagradni fond turnira bio je 2.884,675 evra, a Đokoviću je za pobedu pripalo 571.355 evra i 1.000 bodova, dok je Raonić dobio 280.145 evra i 600 bodova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP