Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA POSLE MELBURNA

Rafa, čekam te!

Autor: S. Vrakela | 30.01.2013 - 00:07:00h | Komentara: 6

Ne boji se nikoga! Novak Đoković učvrstio se na prvoj poziciji ATP rang-liste četvrtim peharom na Australijan openu, trećim u nizu, pa samopouzdanje, koje nesumnjivo ima, koristi da zaplaši ostale konkurente za teniski presto.

Baš ga briga  za konkurenciju:  Novak Đoković

Baš ga briga za konkurenciju: Novak Đoković | Foto: AP

Srpskog tenisera čak ne brine ni povratak Rafaela Nadala, njegovog najvećeg rivala u poslednje dve godine, koga zbog povrede kolena nema na terenu već osam meseci.


NOVAK U BROJKAMA

kategorija    pobeda/poraza
Ukupno    476/123
Grend slemovi    141/27
Mastersi    172/46
Taj-brejkovi    138/81
Dueli sa top 10 igračima    87/64
Finale    35/19
Tvrda podloga    304/70
Šljaka    115/35
Trava    47/14
Tepih    10/4
U zatvorenom    89/34
Na otvorenom    387/89

Ne samo da ga ne brine, već s nestrpljenjem iščekuje povratak najboljeg španskog tenisera svih vremena. Svaki teniski navijač, ma ko mu bio omiljen igrač, očekuje da na narednom grend slemu u Parizu u finalu vidi reprizu prošlogodišnjeg Rolan Garosa, kada su se sastali Nole i Rafa.

- Svi se nadamo da će se Nadal vratiti. On je veliki sportista, neverovatan takmičar i veoma je važan za naš sport. Čuo sam da će igrati u Južnoj Americi na svojoj omiljenoj podlozi, pa ćemo videti kako će to izgledati - rekao je Đoković u intervjuu za ESPN.

Za to vreme, Nadal se ponaša kao da nikada nije igrao tenis. Naime, u danu kada je odigrano finale Melburna, Rafa je na „tviteru” čestitao rukometašima Španije na svetskoj tituli, ne pominjući tenis. To kao da je iznerviralo njegove fanove, koji su ga pitali da li uopšte gleda tenis i da li ga taj sport i dalje interesuje?

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Bilo kako bilo, dvogodišnja vladavina ATP karavanom nije poremetila Novaka, naprotiv, on se za sada odlično nosi s ogromnim pritiskom.


- Tenis je moj život i uživam u svakom trenutku. Osećam se blagoslovenim zbog činjenice da se nadmećem na najvišem nivou i osvajam grend slemove. Veoma sam srećan i podeliti to s porodicom i prijateljima, kao i s timom koji me prati, nešto je posebno. Nadam se da će potrajati - kaže Novak.

Motivacije imam na pretek!

Svi Đokovićevi navijači, posebno u Srbiji, nadaju se da bi ove sezone Novak mogao kompletirati grend slem trofeje, pa čak i otići korak dalje i osvojiti sva četiri velika turnira. - Posebna motivacija mi nije potrebna. Prvi sam na svetu, čekaju me turniri na podlozi koju najviše volim i radujem se svakom sledećem takmičenju, meču... Želim uvek da budem na najvišem nivou, a znam i da se o osvajaču Australijan opena uvek govori da bi mogao uzeti sva četiri grend slema u sezoni. Međutim, idem polako, korak po porak - smiren je Nole.

Poslednji komentari
  • milka Vreme: 30.01.2013 01:13h

    Ko ceka, taj doceka, Noleee sao napred, a sto se tice tvog zadnjeg rivala , nie fer ni sporski od od komentara da rdjavom igracu i perce smeta, ne mogu da verujem da se takvi komentari uopste objavjuju, kao sto su pokusaval i sa tobom Nole da te provociraju pred milionima gledalaca prosle godine, ali fala bogu, ti imas debele zivce i mirno si to podneo bez ikakvog skandala, sto drugi sigurno nebi to otrrpeli sigurna sam,,,Drago mi je da sam te videla da si nakon pobede podigao tri prsta i prekrstio se tri puta, jel kao sto sam i pred sa mec, poslala komentar, da tri puta bog pomaze sto se i obistinilo, jel zaista si pruzio sve od sebe i sve nas obradovao krunisani care tenisa, Dobro zdravlje i puno srece u narednim mecevima, Nole Velicanstveni...

  • milka Vreme: 30.01.2013 01:26h

    Hvala redakciji na ukazanom prostoru, prijatelski pozdrav svima, dobro zdravlje i uspeh u svim sferama zivota, kao i veliku zahvalnost komentarima pred pocetak meca Noleta i Endija, bas mi se dopalo...

  • bane Vreme: 30.01.2013 07:14h

    da, ali Rafi se ne vraca , kad vidi kako Nole igra

  • Sydneysider Vreme: 30.01.2013 08:23h

    Malo ste zamenili teze. Nole ne iscekuje Nadala zato sto ga se ne boji vec zato sto bi bilo dobro za populaciju tog sporta da se Nadal vrati. Novak to gleda vise sportski, a pravi sportista se ne boji i kad je rival bolji od njega.

  • Pavle Vreme: 30.01.2013 09:43h

    Nemoj Nole tako, sada se smrzo još više...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP