Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

GEM ZA GEM PRENOS

Rafa, 'de si poš'o! Novaku titula u Londonu!

Autor: M. G | 11.11.2013 - 23:11:00h | Komentara: 2

NNovak Đoković je po treći put u karijeri osvojio završni masters turnir u Londonu! Srpski teniser je održao lekciju najljućem rivalu i prvom teniseru sveta Rafaelu Nadalu - 6:3, 6:4!

Novak Đoković - Rafael Nadal

Novak Đoković - Rafael Nadal

6:4 GEM SET MEČ ĐOKOVIĆ - NOVAK ĐOKOVIĆ JE PO TREĆI PUT U KARIJERI OSVOJIO ZAVRŠNI MASTERS TURNIR. RAFAEL NADAL ĆE MORATI DA SAČEKA JOŠ BAREM GODINU DANA KAKO BI ISKUSIO SLAST TRIJUMFA NA ZAVRŠNOM TURNIRU. IAKO ĆE NADAL OSTATI PRVI NA ATP LISTI, JASNO JE DA ĆE SE NOVAK VRLO BRZO VRATITI NA TO MESTO!
5:4 Đoković - Spasio je Nadal prvu meč loptu za Đokovića, a onda i došao do gema koji ga je ostavio u životu. Barem na još nekoliko minuta, pošto će Novak servirati za meč.
5:3 Đoković - Srpski teniser je na gem od osvajanja završnog masters turnira u Londonu! 
4:3 Đoković - Mogao je Novak da reši meč, pošto je ispustio dve brejk lopte. Nadal je pokazao koliki je borac pošto se izvukao iz praktično izgubljene situacije i smanjio na 4:3.
4:2 Đoković - Furiozno je Novak otvorio gem i poveo sa 40:0, ali čim pokaže znake nestrpljenja, Nadal stiže do poena. Ipak, Đoković sjajno kombinuje servise i uspeo je da osvoji gem za 4:2.
3:2 Đoković - Nadal je prekinuo kratak zalet Đokovića. Da li će brejk prednosti biti dovoljan Novaku da okonča meč?
3:1 Đoković - Potvrdio je brejk srpski teniser sjajno odigranim gemom bez izgubljenog poena!
2:1 BREJK ĐOKOVIĆ - Bravo Novače! Srpski teniser je praktično dobio poklon brejk jer je neshvatljivo Nadal tri puta za redom iz forhenda poslao lopticu u aut. Španac je smanjio na 30:40, ali kao da je svu snagu Novak uložio u ritern kojim je naterao Nadala na aut!
1:1 - Novak ne odustaje od ofanzive, ali i dalje mu je broj vinera veći od neiznuđenih grešaka, što se isplaćuje u dosadašnjem toku susreta.
0:1 Nadal - Nije imao sreće Novak. Na 40:30 za Nadala delovalo je da je Španac poslao loptu u aut, međutim, usledio je čelendž koji je pokazao da je loptica praktično za milimetar "očešala" liniju. Došlo je do ponavljanja poena, a Nadal je bio siguran i poveo sa 1:0.
DRUGI SET
6:3 SET ĐOKOVIĆ - Uzbudljivo je bilo i u poslednjem gemu prvog seta. Nadal je imao 30:15 i u ključnom trenutku vrh mrežice se okrenuo protiv njega. Novak se zahvalio, poveo sa 40:30 i onda as udarcem okončao prvi set!
5:3 BREJK ĐOKOVIĆ - Kakav gem! Kakav poen! Imao je Nadal 30:15, ali je Novak slomio defanzivu rivala i preokrenuo na 40:30. Španac se u prvi mah spasio, ali je onda odservirao duplu servis grešku i omogućio novu šansu za srpskog tenisera. Đoković je bio sateran uz zid, ali je maestralnim lobom preuzeo inicijativu i posle razmene na mreži okončao poen i došao u situaciju da servira za set!
4:3 Đoković - Srpski teniser je uspeo da zaustavi nalet Nadala. Siguran servis gem za Đokovića.
3:3 - Iako je prvi poen pripao Đokoviću posle fantastičnog forhenda, usledila je serija Nadala za prvo izjednačenje na meču.
3:2 BREJK NADAL - Nadal kažnjava svaki vid opuštanja. Đoković nije bio na visini zadatka u ovom gemu, iako je spasio dve brejk lopte na 15:40. Ipak, usledile su dve neiznuđene greške, Rafa se samo branio i eto brejka.
3:1 Đoković - Konačno Nadal dolazi do prvog gema, iako je Novak i ovog puta imao brejk loptu, i inicijativu u tom poenu, međutim, poslao je lopticu u aut. Vidno nezadovoljan tim potezom, olako je dopustio Nadalu da veže dva poena i smanji na 3:1.
3:0 Đoković - Nastavlja se dominacija. Lako i bez problema do novog gema.
2:0 BREJK ĐOKOVIĆ! - Na samom startu brejk za srpskog tenisera! Đoković je bez greške ušao u meč, stekao tri uzastopne brejk lopte, Nadal je prvu spasio, ali nakon Novakove sjajne defanzive usledio je protivnapad!
1:0 Đoković - Srpski teniser je bez problema rešio prvi servis gem pod svetlima prepune O2 arene.
PRVI SET

Padom Rodžera Federera, Nadal i Đoković poslednjih godina dominiraju svetskim tenisom, pa ni na završnom turniru nisu dozvolili bilo kome da se tek tako umeša u borbu za trofej.

Obojica su neporaženi stigli do finala, a ono što Novaka može dodatno da hrabri pred duel sa starim znalcem, jeste to što Nadal nikada nije osvojio završni turnir. Ove sezone su se sastajali pet puta, i tri puta je Španac trijumfovao. Na prethodna 38 meča, Nadal je slavio 22 puta.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 11.11.2013 20:46h

    Naprijed Nole,uz tebe sumo. Bog te chuva.

  • racunica Vreme: 12.11.2013 03:55h

    Rafa pos'o na zasluzen odmor, posle 10 osvojenih titula u sezoni. A bas divno pa novinar zna da ce se Djokovic brzo vratiti na prvo mesto. Pre septembra sledece godine tesko. U Australiji brani 2000 poena, Nadal nista. Na americkoj turneji Rafa brani 1000 poena u IW-u, Novak dva polufinala, IW i Majami. Rafa ono sto izgubi u IW-u moze da nadoknadi u Majamiju koji nije igrao i ne brani nista. U sezoni sljake Nadal je vec godinama bez problema osvajao gotovo sve, i jos moze da profitira u Monaku. Na Vimbldonu Djokovic brani finale, Nadal ne brani nista..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP