Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SJAJNA ATMOSFERA U NAŠEM TIMU PRED POLUFINALE DEJVIS KUPA PROTIV KANADE

Rastrgli Novaka!

Autor: S. Vrakela | 13.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Umesto da vidimo kako najbolji igrač sveta „kida“ lopticu spremajući se za polufinale Dejvis kupa protiv Kanade, u „Beogradskoj areni“ zatekosmo scenu u kojoj Novaka Đokovića pojedini članovi našeg tima cepaju nasred dvorane!

Ne, Nole nije postao tata, međutim,  cepanje njegove tesne majice  možda predstavlja predskazanje

Ne, Nole nije postao tata, međutim, cepanje njegove tesne majice možda predstavlja predskazanje | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Neupućeni bi pomislili da je Nole postao tata, možda mu i čestitali prinovu, iako je njegova dugogodišnja devojka Jelena Ristić bez značajnijih fizičkih promena pre samo par dana krasila ekrane svih svetskih televizija. Zapravo je samo svetskom broju jedan bila tesna majica, pa su članovi našeg tima pocepali rukave i Noletu olakšali trening. Međutim, možda ovi osmesi mogu predstavljati nekakvo predskazanje...

Bokserske rukavice od Borovčanina

Bokserske rukavice od Borovčanina | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Beograd kao druga kuća!


Čak tri člana Dejvis kup tima Kanade usko su vezana za Beograd. Frenk Dančević, Danijel Nestor i Miloš Raonić dolaze u srpsku prestonicu kada god im se ukaže prilika, pa ovaj grad u izvesnoj meri smatraju svojim.
- Ne sećam se svog boravka u Beogradu, sećam se samo da sam došao u kanadsku školu pričajući srpski, a bez ikakvog znanja engleskog, ta se trauma ne zaboravlja. Činjenica je da je bolje što igramo ovde jer su nam tu prijatelji i porodice, pa ćemo pokušati to maksimalno da iskoristimo - izjavio je Nestor.

Naša uzdanica u polufinalu Dejvis kupa još uvek nije stigao ni kofere da raspakuje po dolasku iz Amerike, a već ga očekuje duel sa drugom tablom Kanade Vacekom Pospišilom.

Đokoviću je ovaj Dejvis kup vikend idealna prilika da se pre svega psihički oporavi posle neprijatnog poraza od Rafaela Nadala u finalu US Opena.

- Iako sam umoran, osećam se zdravim i motivisanim da igram za svoju zemlju. Ovo mi nije prvi put da imam samo dva dana priprema za meč. Isto se desilo i 2010. godine, kada smo osvojili trofej Dejvis kupa, kao i 2011. godine, međutim, bio sam povređen i to me je sprečilo da ostvarim uspeh - rekao je Novak po završetku žreba.
I dalje vladar ATP rang-liste upozorava da se Kanada nikako ne sme potceniti.

- Eliminisali su Španiju, Italiju i sigurno je da su puni samopouzdanja posle sjajnih igara. Imaju jak tim u singlu i u dublu, ali mi igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom, i nadam se da ćemo pobediti. Lično, živim za ovaj duel - kazao je Nole.

Nole, ti  sada pocepaj  Kanađane

Nole, ti sada pocepaj Kanađane | Foto: Aleksandar Dimitrijević

RASPORED

Petak
Novak Đoković - Vasek Pospišil16.00
Janko Tipsarević - Miloš Raonićsledi
Subota
Zimonjić/Bozoljac - Nestor/Pospišil16
Nedelja
Novak Đoković - Miloš Raonić 14.00
Janko Tipsarević - Vasek Pospišilsledi

Vasek Pospišil, Đokovićev rival, trenutno je 41. igrač sveta i u Dejvis kupu ima upisanih devet nastupa u singlu (4-5) i šest u dublu (4-2).
Što se tiče Janka Tipsarevića, on će već prvog dana izaći na crtu bombarderu iz Podgorice Milošu Raoniću.


- Prvi meč protiv Raonića sigurno će za mene biti jako težak, jer smo se do sada sastajali tri puta i nikad ga nisam pobedio, ali sada je drugačija situacija. Ja ću imati punu “Arenu” uz sebe. Znam da je servis Raoniću najjače oružje, znam šta treba da uradim da to neutralizujem. Ovaj meč u Dejvis kupu je idealna prilika da podignemo samopouzdanje i na individualnom planu i nadam se da ćemo svi zajedno radovati u nedelju - kazao je Tipsa.

Nestor kao Mesi!

Po završetku prepodnevnog treninga, kompletan tim Kanade uživao je u čarima dobre stare igre kockica. Odmah je bilo primetno da su jednu ekipu činili mlađi, a drugu stariji članovi tima. Pobedu su odneli iskusniji, a u fudbalskim trikovima prednjačio je najiskusniji Danijel Nestor, koji je pokazao zavidno znanje u baratanju “bubamarom”.

Jednog dana Novaka  Đokovića cepaće kao  novopečenog ćaleta

Jednog dana Novaka Đokovića cepaće kao novopečenog ćaleta | Foto: Aleksandar Dimitrijević

NOLE: Navijači, vi ste naš džoker u rukavu!


Nole je više nego raspoložen pred meč sa Kanađanima. Posle večere sa ostatkom tima na Fejsbuku se obratio navijačima, sa sve smeškom na kraju teksta.
- Sa velikim uzbuđenjem iščekujem svoj prvi meč. Ni umor, ni „džet-leg“ (brza promena vremenske zone), ma ništa me neće sprečiti da izađem i igram za naš tim! Sav se naježim kad se setim neverovatne atmosfere u „Areni“ koju je publika stvorila kada smo osvojili trofej. Radujem se da igram pred našom publikom, taj osećaj je nezamenljiv i hvala vam svima što dolazite u velikom broju da nas podržite! Vi ste naš džoker u rukavu - napisao je Novak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP