Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NEKE PTICE NIKAD NE POLETE

Rđavom igraču i perce smeta

Autor: M. G. | 29.01.2013 - 08:02:00h | Komentara: 3

Novak Đoković je potpuno zasluženo trijumfovao u finalu Australijan opena protiv Endija Marija, ali britanski mediji ne bi bili britanski mediji kada ne bi pronašli vanteniske razloge za poraz njihovog ljubimca na prvom grend slemu sezone.

Pero koje  je omelo  Marija

Pero koje je omelo Marija | Foto: Reuters

Slika Marijevog stopala prepunog žuljeva obišla je svet, a dan kasnije ostrvska štampa je uspela da pronađe još bizarniji razlog za poraz Novakovog rivala. U pitanju je - perce.

Kada je servirao u taj-brejku drugog seta, pri rezultatu 2:2, Mariju je pažnju kod drugog servisa privuklo perce, koje je Britanac u tom trenutku odlučio da skloni, tako da je gubitak koncentracije bio dovoljan da servira duplu servis grešku, posle koje je Novak započeo trijumfalni preokret koji ga je doveo do trećeg uzastopnog trofeja u Melburnu. Mari je tokom celog turnira odservirao tri duple servis greške, ali je u finalu to učinio čak pet puta, pa bi britanski mediji više mogli da se pozabave činjenicom da njihov pulen nikako da pokaže mu*a.

Peti poraz u  šestom grend  slem finalu:  Endi Mari

Peti poraz u šestom grend slem finalu: Endi Mari | Foto: Reuters


Vicešampion Australijan opena objasnio je “kobni trenutak” na sledeći način.
„Mogao sam da serviram u tom trenutku, ali mi je perce privuklo pažnju. Pomislio sam da bi bila dobra ideja da ga sklonim. Možda to i nije bila baš toliko dobra ideja jer sam sledećim potezom napravio dvostruku servis grešku”, kaže on.

Vicešampion Australijan opena priznaje da detalji odlučuju na velikim mečevima kao što su finala grend slem turnira: „Na ovom nivou tenisa, sve se svodi na jedan ili dva odlučujuća poena“, zaključuje Mari.
Poslednji komentari
  • mihailo Vreme: 29.01.2013 09:08h

    Kad covek gubi u kriticnom momentu samopouzdanje onda se desava to sto se desilo Mareju.Da nije bilo perce bilo bi nesto drugo.

  • JA Vreme: 29.01.2013 15:28h

    Prvo ne zamajavajte narod, nisu BRITANSKI, vec ENGLESKI mediji, to Skoti nikada ne bi napisali...vec truli Englezi koji su uvek ironicni i kojima je uvek nesto ili neko kriv kada gube, ne mogu se pomiriti cinjenicom, da ako ne mogu nesto na silu da dobiju, onda gube, pa traze razloge.

  • paja Vreme: 30.01.2013 12:07h

    rđavom k..cu i dlaka smeta

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP