Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ OTVARA FINALE DEJVIS KUPA

Samo Novak Srbiju spasava

Autor: M. Grujić | 15.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Srbiju je zahvatilo ludilo zbog Dejvis kupa. Na svakom koraku može se primetiti euforija. Za mnoge je ovo finale već unapred dobijeno, iako u duel sa braniocem titule ulazimo bez povređenog Janka Tipsarevića i suspendovanog Viktora Troickog.

Prvi na crti:  Nole i Štepanek

Prvi na crti: Nole i Štepanek | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Finale će otvoriti Novak Đoković, kojem će na megdan izaći Radek Štepanek. Svestan je drugi teniser sveta koliko je bitno da Srbija upiše prvi poen, kao i da bi ovaj meč mogao da se pretvori u duel Novak Đoković - Češka.


TIPSAREVIĆ: Najteži
trenutak u karijeri!


Povređeni član Dejvis kup tima Srbije Janko Tipsarević, napisao je na svom “fejsbuk” profilu da mu je odluka o neigranju protiv Češke jedna od najtežih u karijeri.
- Jako mi je teško, možda jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Pokušao sam zaista sve da zaigram za Srbiju u ovom meču, ali nije išlo. Imamo sjajan tim i uveren sam da idemo do titule. SRBIJA! - napisao je Jankela.

- Finale Dejvis kupa privlači više pažnje, zato je ceo događaj lepši, pa i mi osećamo veće uzbuđenje pred početak vikenda. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne. Izvučeno je da igram prvi i važno je da počnemo pobedom. Janko je povređen, dao je sve od sebe da se oporavi, dve nedelje bio je koncentrisan na oporavak, ali nije uspeo. Moraćemo da se snađemo bez njega - rekao je Đoković.

Izvesno je da će Dušan Lajović odmeriti snage sa Tomašom Berdihom, a s obzirom na to da mladi teniser nema dovoljno kredita da preti bilo kome, mnogi smatraju da će duel u dublu odlučiti pobednika finala. Zbog toga čak postoji i opcija da Novak Đoković zaigra rame uz rame sa Nenadom Zimonjićem.

Spremni da se  vrate na tron:  Teniseri Srbije

Spremni da se vrate na tron: Teniseri Srbije | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Ne isključujem mogućnost da igram u dublu, da igram sva tri dana. Imamo izbora, Bozoljac je podjednako dobar u singlu i dublu, Lajović je skoro osvojio Čelendžer. Dobro se oseća na terenu i dobiće priliku da igra. Mislim da će mu publika pomoći, a možda će i uspeti da napravi iznenađenje. Videćemo kako će se posle prvog dana kretati rezultat, pa ćemo praviti planove - tvrdi Đoković.

Troicki ne može u “Arenu”!

Srpski teniser Viktor Troicki ni na finalnom meču Dejvis kupa protiv Češke ne može ući u “Beogradsku arenu” kao navijač, baš kao što je to bio slučaj u polufinalnom duelu protiv Kanade. Troicki je nedavno zbog odlaganja doping testa suspendovan na 12 meseci.

Dušan Lajović će izaći na teren „Kombank arene“ tek nakon duela Đokovića i Štepaneka koji počinje u 16 časova.

- Sigurno da sam uzbuđen, prvi put nastupam u meču koji se igra na tri dobijena seta. Spreman sam, trenirao sam naporno i moja prednost je što me protivnik ne poznaje. Ziki i Janko će mi pomoći što se tiče taktike. Nisam iskusio mečeve sa tri dobijena seta, ali sam fizički spreman. Jedva čekam da zaigram, uzbuđen sam, vredno sam radio za ovu priliku i nadam se da ću možda moći da iznenadim Berdiha - rekao je Lajović.

„Ne isključujem mogućnost  da igram u dublu, da igram  sva tri dana, ali videćemo  kako će se rezultat kretati, pa  ćemo praviti

„Ne isključujem mogućnost da igram u dublu, da igram sva tri dana, ali videćemo kako će se rezultat kretati, pa ćemo praviti planove” | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Sve je spremno za spektakl i za reprizu 2010. godine, kada su srpski teniseri osvojili prvu titulu Dejvis kupa. Od naših najboljih tenisera, onih koji nisu izbačeni iz stroja, očekujemo da igraju za Srbiju, da isprave i Viktorovu nepravdu, pa ćemo, nadamo se, u nedelju svi zajedno slaviti.

Karte kod tapkaroša - 5.000 dinara!

Ulaznice za finale Dejvis kupa koje su prvobitno koštale od 800 do 2.500 dinara, udvostručile su svoju vrednost kod uličnih prodavaca. Tapkaroši za karte u petak traže 4.000 dinara, karta za subotu se ceni na oko 2.000 dinara, a karte za završni dan u nedelju dostižu cenu i od 5.000 dinara. Uprkos “jačim” cenama, nema sumnje da će „Arena“ biti do poslednjeg mesta ispunjena kako bi Srbija stigla do druge titule u Dejvis kupu.

Poslednji komentari
  • mix Vreme: 15.11.2013 08:09h

    Napred Bole ponosu Srbije! Rusi ih redom, narocito tog ruznog drznika i primitivcinu! Sve rusi iza reda da Srbijica slavi svoje(ga) junaka(e).

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 15.11.2013 11:24h

    Не зна се за коју државу игра Ђоковић Новак. Наиме, на званичној тренерци репрезентације Србије у финалу Дејвис купу коју нису Ђоковић Новак, видљиво је, да не постоји грб државе Србије. Шта се то збива. Да ли је Ђоковић Новак лице без српског држављанства. Да ли је Ђоковић Новак гадљив на српска званична обележја.

  • Сима Милутиновић Vreme: 15.11.2013 12:20h

    Када се помиње грб Србије на званичној тренерци тениских играча, да кажем нешто због записника. Пре неколико година, када је Србија освојила Дејвис куп, један од помоћних тренера био је Никола Пилић. Никола Пилић је био обучен тренерку са грбом Републике Србије. Никола Пилић је лице са два држављанства: СР Немачка и Хрватска. Никола Пилић је све време трајања финала Дејвис купа у Београду био обучен у званичну српску тренерку са званичникм српским грбом на тој тренерци.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP