Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ČOVEK KOJI JE RASTURIO NADALA

Šampion koji je bežao iz škole!

Autor: P. Vuković | 27.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Stanislas Vavrinka je šokirao teniski svet osvajanjem Australijen opena! Ne samo što je došao kao osmi nosilac i autsajder do prvog grend slema u karijeri već je na tom putu uspeo da pobedi prvo šampiona Novaka Đokovića u četvrtfinalu, a onda i u velikom nedeljnom finalu Rafaela Nadala u četiri seta - 6:3, 6:2, 3:6, 6:3!

Deklasirao Nadala: Stanislas Vavrinka

Deklasirao Nadala: Stanislas Vavrinka

Švajcarac će ući u istoriju i kao prvi teniser koji je nakon 20 godina uspeo da pobedi prva dva nosioca na grend slemu, za šta će biti nagrađen sa 2,65 miliona dolara, ali i trećim mestom na ATP rang-listi.


Očajan skor sa velikanima


Protiv Nadala 1-12
Protiv Federera 1-13
Protiv Đokovića 3-14

Detalji iz Vavrinkine biografije nisu bili bog zna koliko poznati, s obzirom na to da nikada nije imao zapažene rezultate. Osvojio je Umag 2006. godine pobedivši Novaka Đokovića u finalu, zatim je od tada nanizao još pet turnira, ali ništa preko kategorije 250 i konačno 2014. je stigao do pehara grend slema.

Rođen je 28. marta 1985. u Lozani, pa iako je njegovo prezime poljskog porekla, Stan je polu-Nemac polu-Švajcarac, a ima i češke krvi.

Ima dve sestre i brata Džonatana, koji ga je naučio tenisu kada je imao osam godina, da bi u 15. godini batalio školu i odlučio da se posveti tenisu. Osvojio je juniorski Rolan Garos 2003. godine, a pet godina kasnije i zlatnu medalju u dublu na Olimpijskim igrama u Pekingu sa Rodžerom Federerom.

Jedan je od malobrojnih tenisera u svetskom vrhu koji ima dete, tačnije ćerkicu, rođenu 2010. godine, a supruga mu se zove Ilhan. Porodične obaveze mu ne smetaju da se maksimalno posveti tenisu, štaviše, kako je i sam rekao, daje mu dodatni motiv da uspe.

Inače, Vavrinka je poznat po tome što nema dlake na jeziku. Tokom završnog mastersa u Londonu prošle godine kritikovao je Rafaela Nadala da dobija pomoć od strica Tonija tokom meča, a pre toga nije zaobišao ni zemljaka Rodžera Federera, kritikujući ga što neće da igra u Dejvis kupu. Pre četiri godine učestvovao je na Serbia Openu u Beogradu, kada ga je u polufinalu zaustavio Džon Izner.

Nadal

Nadal

Uplakani Nadal!

Rafael Nadal bio je potpuno slomljen nakon poraza od Vavrinke. Bio je nadomak 14. grend slem trofeja, ali je poklekao na poslednjem iskušenju, mada treba reći i da je igrao povređen. Suze su mu potekle prvo posle meča, a onda se slomio i na konferenciji za novinare.

Poslednji komentari
  • bibi Vreme: 27.01.2014 09:16h

    Rafael Nadal 14330 Novak Djokovic 10620 Stanislas Vavinka 5710 Roger Federer 4355 Obrisi suze Rafa!

  • grada Vreme: 27.01.2014 15:16h

    Sledeci put ce ga razvaliti i Djokovic i Nadal i to sigurno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP