Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NIŠTA OD ODBRANE TITULE

Senzacija u Australiji, Vavrinka zaustavio Novaka!

Autor: M. Grujić | 21.01.2014 - 13:33:00h | Komentara: 0

Stanislas Vavrinka je napravio najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu pošto je savladao branioca titule Novaka Đokovića posle petočasovnog maratona - 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7! Švajcarac je na taj način sprečio srpskog tenisera da ove godine ispiše istoriju i četvrti uzastopni put osvoji prvi grend slem u sezoni.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Beta AP

Najbolji srpski teniser prošetao se do četvrtfinala prvog grend slema u sezoni, ali nije mogao da ponovi igru iz polufinala Australijan opena kada je nakon pet setova savladao otpor Vavrinke.

Novak je u prvom setu pružio fantastičnu igru i prilično ekspeditivno poveo sa 1:0 u setovima rezultatom 6:2. To je dodatno motivisalo Vavrinku, koji je podigao nivo igre, i u dva navrata saterao uz zid srpskog tenisera, koji je pokleknuo u sedmom gemu nakon čega je Švajcarac stekao brejk prednosti. Novak nije imao snage da se vrati pa je drugi set rešen u korist Vavrinke - 6:4.

Srpski teniser potpuno je ispao iz ritma, i u trećem setu je takođe podbacio, a Vavrinka iskoristio momenat da upotpuni preokret na 2:1, i to praktično da se nije ni namučio - 6:2. Novak ne bi bio Novak kada ne bi zaigrao kako ume i konstantno je pritiskao Vavrinku u četvrtom setu, a Švajcarac je dugo odolevao, međutim, nije mogao da izdrži napade pa je meč otišao u odlučujući peti set - 6:3!

Brzo je Đoković stekao brejk prednosti u petom setu, međutim, Vavrinka je odmah uzvratio i iz veoma uzbudljivog meča izašao kao pobednik iskoristivši prvu meč loptu na servis Novaka!

On će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP