Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

RAFA:

Srbi, ništa me ne pitajte o Đokoviću i Parizu!

Autor: Ekipa Alo! | 21.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Uverili smo se na licu mesta, na “Forum Italiku”, odmah posle rimskog finala između Nadala i Federera koliko španski teniser ima strah i nelagodu da samo izusti - Novak Đoković!

„Pustite me  da uživam  u tituli, neću  da razmišljam  sad o Novaku”

„Pustite me da uživam u tituli, neću da razmišljam sad o Novaku” | Foto: Reuters

Izveštač “Alo!” je sa ostalim kolegama iz Srbije prisustvovao završnoj konferenciji za novinare, na kojoj su govorili šampion Rima Rafael Nadal i poraženi finalista Rodžer Federer. Slušali smo dugo Rafu o tome koliko je “srećan i zadovoljan”, koliko je “bilo teško osvojiti turnir”... Bla, bla, bla...


Na kraju, kada smo pomislili da smo dočekali naših pet minuta, pitali smo Nadala: “Smatrate li da vam je Novak najveća prepreka na predstojećem mastersu u Parizu?” Odgovoru je prethodila namrštena faca i kratko objašnjenje koje je više ličilo na to “znam kako ću se otarasiti ovih dosadnih Srba”.

- Nemojte ništa da me pitate o Novaku i Rolan Garosu. Želim da uživam u pobedi, a ne da razmišljam o takvim stvarima. Ako hoćete, možemo da pričamo o tenisu, ali ne i o Đokoviću i Parizu - rekao nam je Španac za koga su nam ovde u Rimu rekli da je “najneprijatnija osoba na svetu u situacijama kada mora da odgovara na engleskom jeziku”.

Nismo tu odustali, pokušali smo da čačnemo temu oko njegovog zdravlja i čudesnog povratka na teren pre četiri meseca.
Ni tu nije bio ništa prijatniji “šampion”...

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: AP


- Dosta sam pričao o zdravlju i ne želim više ni reč o tome. Igram kako igram. Da mi je neko pre četiri meseca rekao da ću osvojiti šest trofeja i igrati u finalima druga dva turnira zaredom, rekao bih mu da je lud. Nije mi bilo žao Federera što sam ga pobedio onako ubedljvo, iako nisam to očekivao - bilo je sve što je želeo sa srpskim izveštačima da podeli Nadal.

Ko zna šta bi bilo da smo ga upitali da li je pratio suđenje doktoru Fuentasu, koji je bio optužen za učestvovanje u dopingovanju vrhunskih španskih sportista, a po nalogu suda svi iskazi i ostali dokazi iz suđenja uništeni su po okončanju procesa. U svakom slučaju, u Parizu će prštati na sve strane, Rolan Garos je domaći teren Rafaela Nadala, ali s druge strane, tako je bilo i u Monte Karlu do ove godine. A svi znamo šta se onda dogodilo.

Federer

Federer | Foto: Reuters

Federer: cenim Novaka!

Za razliku od Rafaela Nadala, legendarni Švajcarac Rodžer Federer je, i pored poraza u finalu u Rimu, bio prijatan sagovornik sa novinarima.
Federer tvrdi:
- Svi su videli kako Rafa igra. Nikada nije bio jači i samo ga je Novak zaustavio u Monte Karlu. Videćemo hoće li mu to poći za rukom u Parizu, ali sigurno da mu je on najveća prepreka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP