Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PODRŠKA

Štefi Graf: Serena može da obori sve naše rekorde

Autor: Beta-AP | 28.09.2013 - 13:46:00h | Komentara: 0

Legendarna teniserka Štefi Graf ocenila je da prva teniserka sveta Serena Vilijams može da obori sve rekorde i osvoji najveći broj grend slem titula u istoriji ženskog tenisa.

Štefi Graf

Graf, koja je u 30. godini sa 22 osvojene grend slem titule završila karijeru, smatra da Vilijams po broju osvojenih grend slem titula može da prestigne legendarnu Margaret Kort, koja je tokom karijere osvojila 24. velika trofeja.
"U njoj ima još tenisa. Lako mogu da zamislim da će Serena oboriti sve naše rekorde", rekla je Graf u intervjuu agencije AP.
Vilijams je u septembru je osvojila Ju Es open i nedostaje joj još jedna grend slem titula kako bi izjednačila rezultat Martine Navratilove i Kris Evert, koje su osvojile po 18 grend slem trofeja.

Bez premca: Serena Vilijams

Bez premca: Serena Vilijams | Foto: Reuters

"Njeno telo se veoma dobro drži. Ona je snažna i može da nadjača svoje protivnice i to je pokazala u više navrata", dodala je Graf.
Serena Vilijams će, treći put u karijeri, kalendarsku godinu završiti na prvom mestu na WTA listi, a Štefi Graf je to pošlo za rukom osam puta.
Nemica je u karijeri osvojila 107 titula u singlu i treća je na večnoj listi, iza Navratilove (167) i Evert (157). Vilijams je četvrta na listi sa 55 titula.
Graf je rekla da će sa znatiželjom pratiti karijeru Serene Vilijams.
"Videćemo kako će se psihički i fizički držati u narednim godinama. Mislim da u njenim godinama niko nije igrao takav tenis. Sa velikom znatiželjom ću je pratiti", rekla je Graf i dodala da je ove sezone Vilijams popravila igru.
"Mislim da je odlučna, koncentrisana, da joj se sve poklopilo. Čini se da je na terenu našla unutrašnji mir", dodala je Graf.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP