Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

VIKTOR TROICKI ZA ALO! OTKRIVA KAKO PROVODI VREME DO POVRATKA U ATP TUR

Studiram kad mi već ne daju da igram tenis!

Autor: D. J. Bužić | 04.02.2014 - 08:45:00h | Komentara: 0

Do 15. jula, kada mu ističe suspenzija zbog nedavanja krvnog uzorka na turniru u Monte Karlu, Viktoru Troickom ne pada na pamet da sedi skrštenih ruku.

Viktor Troicki

Viktor Troicki | Foto: AP

U razgovoru za „Alo!” još jednom odlučno odbacuje mogućnost i prognoze da mu je karijera uništena, da se možda nikad neće vratiti na veliku tenisku scenu. Kaže da trenira i hvata zalet za kambek, a onaj višak slobodnog vremena koji nikada nije imao kao aktivni profesionalac sada koristi tako što ulaže u sebe, i to kroz školu.


Viktor Troicki je odnedavno postao student Univerziteta „Alfa“, želi čovek da se dodatno obezbedi nakon što je shvatio da u surovom svetu profesionalizma jedan potez može da usmeri karijeru u nekom drugom, neočekivanom pravcu.

- Ispalo je tako da trenutno imam vremena i za neke druge stvari, a ne samo za tenis, kao što je to bio slučaj dugi niz godina. U mojoj porodici su svi visokoobrazovani, osetio sam da mi je vreme da i ja preduzmem nešto na tom planu. Prva sam godina na Univerzitetu „Alfa“, a smer sportskog menadžera mi je oduvek bio interesantan. Uvek se trudim da naučim nešto novo i za sada mi dobro ide - ponosno će Troicki.

Lazar Marković

Lazar Marković | Foto: M. Metlaš

Viktor uporno naglašava da mu je povratak u ATP tur prioritet, ali je svestan da se ni u budućnosti neće udaljavati od tenisa.


- Tenis je moj život, moja strast. Biće to sigurno i kada jednog dana završim igračku karijeru. Daleko od toga da mislim da se kraj približio, ali svako od nas mora da razmišlja o budućnosti. Ponavljam, povratak tenisu mi je prioritet, ali negde je logično da sebe jednog dana vidim kao teniskog menadžera, ali ko zna šta život još može da donese. Verujem da imam taj „njuh” da prepoznam talentovanog tenisera, ali to je nemoguće na prvi pogled, nije kako neki zamišljaju. Svaki talentovani igrač bez rada, danonoćnih treninga i učenja ne može mnogo da uradi na sportskom planu. Al’ polako s tim, verujem da nisam još rekao poslednju reč u tenisu kao igrač - zaključuje Viktor Troicki, koji je krenuo putem brojnih naših sportista koji ne žele da zapostave obrazovanje zarad trenutne slave.

I Lazar Marković Viktorov kolega


Jedan od najmlađih sportista koji pohađaju Univerzitet „Alfa“ je i Lazar Marković, reprezentativac Srbije i nova zvezda Benfike. I on se, poput Troickog, opredelio za smer menadžment u sportu.

Diploma i sport idu zajedno!

Sportisti su sve više svesni koliko je obrazovanje važno u današnjem društvu. Bivši vaterpolista Vanja Udovičić, nekada najbolji igrač sveta, uspevao je paralelno da trenira i studira na Fakultetu organizacionih nauka, a pozitivna okolnost je da nije redak primer među srpskim profesionalnim sportistima. Indeks i diploma idu zajedno sa sportom, posebno s vaterpolom u Srbiji. Golman Slobodan Soro može se pohvaliti diplomom Prirodno-matematičkog fakulteta, a šta reći za Živka Gocića, Andriju Prlainovića, Milana Aleksića, Gojka i Duška Pijetlovića i Miloša Koroliju, koji su diplomirali na Fakultetu za menadžment u sportu.

Školarci: Vanja  Udovičić, Nikola  Grbić i Marko Pantelić

Školarci: Vanja Udovičić, Nikola Grbić i Marko Pantelić

Njihove kolege na istom fakultetu bili su i plivačica Nađa Higl, košarkaš Marko Jarić, teniser Janko Tipsarević, kao i stonoteniser Aleksandar Karakašević, koji se takođe mogu pohvaliti diplomom.


Legendarni Nikola Grbić takođe nije zapustio obrazovanje, a od njegovih bivših saigrača treba istaći i Slobodana Boškana. Košarkaš Crvene zvezde Ivan Radenović jedan je od retkih koji se može pohvaliti diplomom psihologa, koju je zaslužio na Univerzitetu Arizona stejt u SAD.


Iz primera ovih sportista, kao i mnogih drugih koje smo slučajno zaboravili, treba da uče mnogi jer nije rešenje da se škola vanredno završava jer su karijere modernih sportista relativno kratke u odnosu na ostatak života.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP