Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BRITANSKI MEDIJI BACAJU KOSKU MEĐU PRIJATELJE

Svađaju Novaka i Marija!

Autor: P. Vuković | 28.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pobeda Novaka Đokovića nad Endijem Marijem u četvrtfinalu Majamija bačena je u drugi plan kod stranih, posebno britanskih medija, koji su napravili čitav skandal zbog Noletovog prestupa na mreži, maltene kao da su se njih dvojica, inače dobri prijatelji van terena, potukli!

Nije ljut  na Noleta: Mari  u razgovoru sa  Đokovićem

Nije ljut na Noleta: Mari u razgovoru sa Đokovićem | Foto: Profimedia

Jeste, istina je da je naš teniser napravio grešku i Mari se opravdano iznervirao, ali sve to ide na dušu sudije, kome se sve odigralo ispred nosa. Ali, krenimo redom.


Federer „otkazao” duel sa Noletom

Majami se nadao reprizi Indijan Velsa i novom teniskom duelu Rodžera Federera i Novaka Đokovića, ali je Švajcarac podbacio u duelu sa Keijem Nišikorijem (1:2), pa će tako Japanac izaći na megdan srpskom teniseru u polufinalu. Na drugoj strani žreba, u četvrtfinalu, Nadal je noćas igrao sa Milošem Raonićem, dok je Berdih odmerio snage sa Dolgopolovom.

U prvom setu, na Marijev servis, Nole je prešao na suparnikovu stranu mreže, tu i odigrao, a sudija se nije oglasio. Škot je pobesneo, izgubio gem, a onda je video snimak, shvatio grešku i ušao u raspravu sa sudijom, koji nije promenio odluku. Kola su potom krenula nizbrdo za Škota, Đoković je vezao još tri poena i napravio brejk za vođstvo od 1:0 - 7:5.
Međutim, kod Britanaca, naslovi su bili tipa „Sudijska greška bacila senku na Marijev poraz od Novaka“ („Telegraf“), „Mari izgubio od Đokovića nakon kontroverznog incidenta na mreži“ („Gardijan“) ili „Hrabri Mari izneveren sudijskom greškom“ („Independent“), čak je na sajtu „Tenis-x.com“ čitaocima ostavljeno da odgovore na pitanje - da li je Đoković varao na mreži?!

Konferencija za novinare počela je pitanjem Novaku: „Pogodite šta svi žele da vas pitaju?“, na šta im je naš as smireno odgovarao.

- Kada sam dolazio, svi su mi rekli da ćemo morati da pričamo o tome. Biću iskren, jesam reketom prešao preko mreže i to sam i rekao Mariju. Rekao sam mu i da nisam dodirnuo reketom mrežu. Moja je greška što nisam znao da li je dozvoljeno da pređem na njegovu polovinu terena, ako ne dodirujem mrežu. Nisam lagao na terenu. Uvek se trudim da budem fer, bez obzira na to s kim igram - rekao je Đoković.

Mari je kratak bio posle meča:
- Nisam ljut. Taj detalj je možda malo uticao na gem, ali ne mogu da se bunim jer sam imao brejk prednosti u drugom setu koji nisam materijalizovao - rekao je on.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP