Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

OBRT

Troicki nije dopingovan: Nalaz iz Monte Karla bio negativan!

Autor: Telegraf.rs | 26.07.2013 - 12:21:00h | Komentara: 3

Srpski teniser Viktor Troicki dobio je suspenziju od 18 meseci zbog doiping skandala iako je njegov nalaz na testu bio negativan, saznaje Telegraf.

Viktor trijumfovao u borbi sa zemljakom

Viktor Troicki | Foto: FoNet / EPA

Naime, Troicki je na doping kontroli posle meča u Monte Karlu 15. aprila, dao urin za uzorak, koji je testiran i u njemu nije bilo nedozvoljenih supstanci!!
Međutim, zbog povrede antidoping pravila i odlaska sa doping kontrole, on je suspendovan na godinu i po dana! Zbog toga će morati da vrati sav novac (oko 260.000 evra) koji je zaradio od tada pa na ovamo, a izgubiće i 550 bodova.
Naime, kako smo saznali iz Agencije za antidoping Republike Srbije, posle uzimanja uzoraka na doping kontorli, labaratoriji treba 15 do 20 dana da ispita uzorak i saopšti rezultate.
- Pošto je test bio 15. aprila, jasno je da je uzorak negativan, jer bi Troicki mnogo ranije bio suspendovan da je otkriveno nešto nedozvoljeno – kaže za Telegraf Dr Marija Anđelković iz Antidoping agencije Srbije.
Ona je dodala da bi teniska federacija sigurno drugačije reagovala da je bio pozitivan.
- Takođe, da je Viktor bio pozitivan, ITF bi to sigurno objavio kao “Suspenziju zbog prisustva nedozvoljenih suspstanci” kako glasi naziv kada se otkrije da se sportista dopingovao.
- Ovako, naš teniser je kažnjen zbog povrede antidoping pravila, odnosno izbegavanja doping kontrole – kaže Dr Marija Anđelković.
Prema tome, ostaje nejasno zašto je srpski teniser napravio takav gaf i ugrozio karijeru.
Poslednji komentari
  • sova Vreme: 26.07.2013 19:59h

    Kome li je sa liste smetao nas Viktor? Uzroci su mnogo dublji a povod je namesten (tako je za mnoge medjunarodne afere govorila nasa profesorka istorije)...

  • milunher Vreme: 27.07.2013 07:09h

    Ma daj sta pisete gluposti mi sami znate da to sto pisete su nebuloze.Momak je procenio sta mi je bolje za njega - dati uzorak krvi ili ne dati pa sta bude.Ko zna koliko bi bio kaznjen da je dao uzorak krvi???U krvi se nedozvoljeni proizvodi zadrzavaju deset puta duze no u mokraci

  • Bata Niš Vreme: 27.07.2013 09:00h

    Sve je tu jasno.Troicki je izbegao da da krv na antidoping kontrolu i time je dobio kaznu za nepoštovanje procedure koja je sigurno mnogo blaža nego da je pregledom krvi,eventualno,utvrđena nedozvoljena supstanca.Ovakvom procedurom,međunarodna anidoping instanca, sportisti ostavlja vreme da razmisli, da se uzme u pamet i da se nakon 18 meseci oporavka ponovo uključi u takmičenje. Ovo Troicki kao višegodišnji vrhunski teniser sigurno zna i mislim da iz tog razloga neće da se žali.On je,jednostano,manjim zlom izbegao veće.Upadljivo je nepostojanje bilokakve reakcije kolega.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP