Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PROKLETA FORTUNA

Troicki propustio dva seta prednosti, ništa od četvrtfinala!

Autor: Agencije | 06.07.2015 - 15:41:00h | Komentara: 0

Kad neće, onda neće! Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale teniskog turnira u Vimbldonu, što bi mu bio najveći uspeh u karijeri!

Viktor Troicki

Viktor Troicki | Foto: Profimedia.rs

Uprkos tome što je poveo 2:0 u setovima protiv Vaseka Pospišila naš teniser nije imao dovoljno sreće ni snage da dokrajći Kanađanina - 6:4, 7:6 (7:4), 4:6, 3:6, 3:6!
Srpski teniser je odlično počeo današnji meč, poveo je sa 2:0 u setovima, ali je Pospišil potom napravio veliki preokret i plasirao se u narednu rundu Vimbldona.

Troicki je prvi set odigrao gotovo bez greške, pošto je u gemovima na svoj servis protivniku prepustio samo četiri poena. Srpskom teniseru je za prednost od 1:0 u setovima bilo potrebno manje od pola sata igre, uz jedan brejk koji je napravio već u trećem gemu.

Pospišil je na početku drugog seta, u drugom gemu, iskoristio nekoliko grešaka Troickog i stigao do tri prilike da mu oduzme servis, ali se srpski teniser izvukao iz teške situacije i osvojio taj gem.

Do kraja seta i Troicki i Pospišil su bili sigurni, nije bilo nijedne brejk lopte, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Kanađanin je bolje počeo taj-brejk, poveo je sa 2:0, a potom i sa 3:1, ali je Troicki uspeo da preokrene stvari u svoju korist i povede sa 2:0 u setovima.

U trećem setu je viđen sličan scenario kao i u prethodnim - nije bilo brejka sve do devetog gema i rezultata 4:4. Od tog trenutka usledio je preokret. Pospišil je iskoristio veliki pad u igri, napravio je brejk u devetom gemu, a potom je i lako stigao seta.

Pospišil je u istom ritmu počeo i naredni set, pošto je već u prvom gemu oduzeo servis Troickom. Kanađanin je do kraja seta bio siguran, nije dozvolio Troickom nijednu brejk priliku, a bolju igru pretvorio je u još jedan brejk na svom kontu.

Potpuno ista priča na terenu viđena je i u petom, odlučujućem setu - kratki poeni, brzi gemovi i bez prilika za brejk. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Pospišil naravio brejk, koji mu je i doneo pobedu nakon dva sata i 43 minuta igre.

Pospišil će u četvrfinalu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela Hrvata Iva Karlovića i Britanca Endija Mareja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP