Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BITKA ZA PRAVDU

Viktore, tuži ITF sudu u Strazburu!

Autor: D. J. B. | 18.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ni poslednjeg dana finala Dejvis kupa između Srbije i Češke mnogi nisu mogli da se otmu utisku da je odluka koju je doneo ITF (Međunarodna teniska federacija) da se Viktoru Troickom zabrani ulazak u „Arenu“ sramna.

I juče navijao iz fotelje: Viktor  Troicki

I juče navijao iz fotelje: Viktor Troicki | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Radmilo Armenulić, počasni predsednik TSS-a, i dalje tu zabranu ne može da prihvati kao razumnu i smatra da su Viktoru povređena ustavna prava o slobodi kretanja.

Toma Fila

Toma Fila | Foto: Mitar Mitrović

Toma Fila: Čekajući pravdu,
Troicki bi završio karijeru!

Ugledni advokat Toma Fila za naš list izjavljuje da nema poente da se Troicki žali Sudu u Strazburu.
- Proces bi dugo trajao i on bi do tada verovatno već završio karijeru. Odluka ITF-a je užasna, ali je bolje da se i njima ponovo žali redovnim putem ne bi li mu skinuli tu sramnu kaznu - kaže Toma Fila.

- Taj koji je pisao pravilnik po kojem Viktor ne može da uđe u dvoranu, čak i ako kupi ulaznicu za meč, trebalo bi prvo da se obrati lekarima i da se podvrgne ozbiljnim pregledima na kojima bi moralo da se ustanovi da li je uopšte normalan. Ovo je nezapamćeno!

Čak i robijaši imaju pravo na šetnju u zatvorskom krugu, pa i na odsustvo. Razumem da zbog suspenzije Viktor ne može da igra tenis, ali da nije poželjan u dvorani, pa to je suludo - kaže Armenulić za ALO! SPRINT.

Naš teniski stručnjak predlaže Troickom da se obrati Sudu za ljudska prava u Strazburu i ne sumnja da bi odluka bila u korist srpskog tenisera.

Besan zbog odluke  Svetske teniske  federacije: Armenulić

Besan zbog odluke Svetske teniske federacije: Armenulić | Foto: FoNet


- Mi kao federacija tu ne možemo ništa, Viktor je taj koji može da pokrene privatnu parnicu protiv ITF-a. Njegov slučaj, zabranu ulaska u dvoranu, čak i sa kupljenom kartom, uporedio bih sa pokušajem da vam ne dozvole da pređete granicu a da pri tom imate pasoš i da niste kriminalac. ITF je od Viktora napravio baš to, kriminalca. Skandal - zaključuje Armenulić.

Da je ušao u „Arenu“, meč bi bio prekinut


Armenulić se teoretski pozabavio situacijom da je kojim slučajem Viktor ušao u „Arenu“.
- Meč bi verovatno bio prekinut, čitavo finale bi bilo ugroženo, kažnjen bi bio i naš savez, a obezbeđenje bi moralo da ga izbaci iz dvorane. Nažalost, tako je... Zato Viktor i nije hteo da drugima pravi probleme - kaže Armenulić.

Viktor Troicki

Viktor Troicki | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Eh, da je Troicki Amerikanac...
 

U srpskoj teniskoj reprezentaciji i dalje se teško mire sa suspenzijom viktora Troickog od strane ITF-a i na svakom koraku mu pšružaju podršku, baš kao i publika, verujući da je potpuno nevin i nepravedno kažnjen. Srpski selektor Bogdan Obradović kaže da se ne bi ITF tako odnosio prema Viktoru da je kojim slučajem američki državljanin.
- Ne znam da li bi se isto dogodilo Troickom da je Amerikanac, a ne Srbin. Mislim da je njegov slučaj loš za tenis, uveren sam da je nevin, ne žalimo se, nismo pravili pritisak niti tražili izgovore, ali neka ITF sada promeni pravilo - apelovao je Obradović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP