Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

SINIŠA MIHAJLOVIĆ, OTVORENO

Arkan je bio zločinac, ali i srpski junak!

Autor: S. R. | 20.03.2013 - 10:46:00h | Komentara: 6

Nije nova vest da su Siniša Mihajlović i Željko Ražnatović Arkan bili prijatelji, ali ovo je prvi put da čujemo selektora fudbalske reprezentacije Srbije da vođu srpske dobrovoljačke garde naziva zločincem i to u ekskluzivnom intervjuu za “Gazetu delo sport”.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović

Mihajlović je za tiražni italijanski dnevnik pričao mnogo više o politici nego o sportu, a osvrnuo se i na nezaboravan duel Hrvatske i jugoslavije 1999. godine.
“Stadion u Zagrebu bio je poput vulkana, a policije je bilo svuda. Tada smo još svi mi imali ožiljke rata, a na drugoj strani su stajali moji bivši prijatelji i saigrači. Istrčao sam na teren i video veliku zastavu ‘Vukovar 1991’. Taj grad je simbol rata, to je grad u kojem sam rođen. Prišao sam zastavi, kleknuo i prekrstio se za sve poginule Srbe u tom gradu, a rulja koja je bila iza zastave navalila je na ogradu i počela da me vređa. Ali nisam se uplašio. Dva puta sam asistirao, izvukli smo 2:2 i prošli na Evropsko prvenstv”, prisetio se Mihajlović i nastavio:
“Svi ratovi su grozni, ali ovaj koji smo mi imali je najgori. Ubijali su se ljudi koji su odrasli zajedno, gledao sam razorene porodice i razorene gradove. Moj najbolji prijatelj je srušio moju kući. Kad su mi roditelji iz Vukovara pobegli u Beograd, moj ujak je nazvao moju majku Hrvaticu i pitao: ‘Zašto si pobegla? Trebali ste ostati da ubiju tvoju srpsku svinju od muža’. Posle toga je mog ujaka zarobio Arkan, a ja sam mu spasio život”.
Prijateljstvo sa vođom srpske dobrovoljačke garde Arkanom, Mihajlović nikada nije skrivao ni poricao.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

“Arkan je bio moj prijatelj još iz vremena Crvene zvezde. Ja sam tamo igrao, a on je bio vođa navijača. Ali Arkan je bio čovek koji je branio Srbe od Hrvata i on je bio naš junak. Ali, nemojte me pogrešno shvatiti, ne poričem da je radio strašne zločine, ali u ratu nema dobrih i loših momaka. Nema crnog i belog, samo dominira boja krvi”, napominje Siniša.

Nekadašnji igrač Rome, Lacija, Sampdorije i Intera danas je ambasador UNICEF-a.
“Za vreme rata kupovao sam lekove, hranu, odeću, ne i oružje... Zato sam postao počasni građanin Novog Sada. A, što se tiče rodnog Vukovara, tamo sam zadnji put bio 1991. Bio je potpuno srušen, na ulici nije bilo živog bića... Sećam se samo da sam video dva dečaka od desetak godina sa puškama u rukama. Danas se više ne mogu vratiti u Vukovar”, rekao je na kraju Mihajlović, napomenuvši da će obe selekcije biti pobednici ako utakmica u petak protekne bez problema.
Poslednji komentari
  • ANA Vreme: 20.03.2013 14:54h

    OBAVESTITE NAS DA LI JE OVAJ TRAKTORISTA IZ PRZHOGRNACA ISAO U VOJSKU? KAO DRUGARICA MNOGIH DEVOJAKA CIJA SU BRACA ISLA U VOJSKU PRE SAM POCETAK RATA -REGULARNO KAO SVI MLADI SRBI SA 19 GODINA- I KOJI SE NISU ZIVI VRATILI NI MAJKAMA NI SESTRAMA I KAO SESTRA BRACE KOJA SU TAKODJE ISLA SA 19 GODINA PRED SAM RAT U VOJSKU I ODUZILI SVOJ DUG SRBIJI I SRPSKOM RODU -MA KKAO VAM OVO OTRCANO ZVUCALO- IMAM OOOGROMNU POTREBU I PRAVO DA KAZEM DA NI JE DAN ZLOCINAC NIJE HEROJ. BIO DA JE SRBIN, MAKEODONAC , HRVAT ILI SLOVENAC. UZGRED ARKAN JE CRNOGORAC A SVE STO JE I VALJANO URADIO URADIOJE DA SPERE SVOJE GREHE-AKO IH JE SPRAO I OPRAO-.SINISA SRAM TE BILO. PORED TOLIKO VOJNIKA, PA NJIHOVH STARESINA, PILOTA KOJI SU DALI SVOJE ZIVOTE ZA SVE NASTI OVOGA NAZIVAS HEROJEM?IMAM JA PRIJATELJE ITALIJANE PA TO NE ZNACI DA SRBI ZBOG MENE TREBA DA ZABORAVE SA CIJEG SU AERODROMA LETELI AVIONI SMRTI NA NJIH...MA SRAM TE BILO

  • anazg Vreme: 20.03.2013 17:59h

    ana puno ti toga zaboravljaš...ali da ne idem u detalje..da niste htjeli veliku srbiju i išli ratovati po skoro svim republikama bivše juge nebi do rata ni došlo..kukali ste na onih par granata u Srbiji,kako je nama bilo 5 god to proživljavat svaki dan,zato ne kaki...cijeli svijet vidi što vi ne vidite,ili se bojim,vidite ali ne želite niti ćete si ikad priznat...ali budući Vaše mišljenje nije nikom bitno,samo živite u zabludi

  • MONPELLIER Vreme: 21.03.2013 05:29h

    ARKAN JE BIO HEROJ I VELIKI PATRIOTA! RAT NIKOM NIJE DONEO DOBRO: ARKAN JE KRAO U INOSTRANSTVU U SRBIJI NIJE UKRAO ŠIBICU: DA SMO IMALI VIŠE TAKVIH PATRIOTA NIBI BILI OVDE GDE SMO SAD! SVAKO NAS UCENJUJE I VREDJA. SRBIJA NE ZNA DA VOLI SVOJU ZEMLJU I SVOJ NAROD, JUGOSLOVENSTVO JE TRAJALO DUGO I SRBI NIKAKO TOG DA SE ODREKNU: SVAKA ČAST MIHAJLOVIĆU; MALO JE TAKVIH ISKRENIH LJUDI: BOLJE DA SI OSTAO U ITALIJI GDE TE POŠTUJE CELA ITALIJA JER OVDE MEDJU PRIMITIVCIMA NEMA USPEHA!

  • nina Vreme: 21.03.2013 08:56h

    mi se stidimo i krijemo ljude koji su pomagali srbe u ratu,a hrvati ih velicaju i slave oluju u tome je razlika.Sinisa obozavam te i hvala ti!!!

  • bane Vreme: 21.03.2013 09:27h

    zasto ne poslusas onog ko ti je rekao da si pametniji kad cutis !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP