Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ALO! PREDSTAVLJA GINISOVOG REKORDERA DESIMIRA STOJKOVIĆA

Brži od Bolta!

Autor: D. Ostojić | 22.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iako mala zemlja, Srbija je zapisana u Ginisovoj knjizi rekorda. Zaslužan za to od prošle godine je Desimir Stojković (44), zdravstveni radnik, ali i nunčaku majstor. Od desete godine skidao je poteze sa ovom spravom iz filmova o Brusu Liju, ali i iz knjiga o borilačkim veštinama, i zadivio svet 9. juna 2013, kada je u džak nunčakama udario neverovatna 234 puta za samo 60 sekundi!

„Uspeo sam da udarim jednom nunčakom u džak 234 puta za samo minut, a planiram i taj  uspeh da prevaziđem  ove godine“

„Uspeo sam da udarim jednom nunčakom u džak 234 puta za samo minut, a planiram i taj uspeh da prevaziđem ove godine“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Ponosan sam na svoj rezultat, ali evo da vam obećam - ove godine ću ići na mnogo više udaraca! Dići ću rezultat za toliko da ću demolirati i Useina Bolta - otresito, pretećim glasom, kao da je ljut na slavnog Jamajčanina, u dahu će Desko.


Onako kako radi sa nunčakama, tako i priča Stojković - vrlo brzo. Odmah, bez pitanja, nastavlja:

- Da se razumemo, nemam ništa protiv Useina, ali me nerviraju ti hvalospevi i laži da je on najbrži sportista na svetu. I nunčake su sport, borilački, a ja ću novim rezultatom dokazati da u jednoj sekundi mogu više uradim od Bolta, videćete! I kako je onda on najbrži?!

Potvrda da je  ušao u Ginisovu  knjigu rekorda

Potvrda da je ušao u Ginisovu knjigu rekorda | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Inače, Desko je i državni prvak u nunčakama još od 1997. godine, dobio je zlatnu medalju kao priznanje od nemačke organizacije borilačkih veština. I od Ginisa je dobio sertifikat, ali... Od države Srbije i srpskih sportskih institucija - nikada ništa, nijedan dinar.

- To je tužno. Žao mi je zbog toga više nego što se nerviram zbog para, iako sam sam digao kredit da bih finansirao projekat da dođem u priliku da se borim za Ginisovu knjigu rekorda. Odbio sam holandsko državljanstvo, jer su oni hteli da me vide u svom timu, da imaju još jedno ime u Ginisu, ali meni je srce reklo da tamo upišem Srbiju. Nadam se da će u budućnosti da se promene stvari, da mi država pomogne, nije to skupo...

Možda je brz kao  vetar, ali nedovoljno za našeg Desimira. Usein Bolt

Možda je brz kao vetar, ali nedovoljno za našeg Desimira. Usein Bolt | Foto: AP

Planiram i da otvorim školu nunčake „Desko sistem”, ali videćemo da li ću imati sredstava za to - kaže na kraju Desimir, sanitarni tehničar na Institutu za medicinu rada, koji svaki dan po dva sata vešto barata nunčakama, a u međuvremenu čita knjige i gleda filmove o svom idolu - Brusu Liju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP