Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ALO! SUMIRA NAJJAČE SPORTSKE UTISKE IZ GODINE KOJA JE NA IZMAKU

Dron i skandali obeležili 2014!

Autor: P. Vuković | 29.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Odlazeću godinu pamtićemo više po skandalima i nesportskim dešavanjima, nego po lepom. Nažalost, to je nekako postala tradicija u Srbiji. Da smo magnet za nevolje, ne možemo da sporimo...

Skandal svetskih razmera: Dron na meču Srbije i Albanije

Skandal svetskih razmera: Dron na meču Srbije i Albanije | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Najveći skandal su, svakako, izazvali albanski ekstremisti. Na fudbalskom meču Srbije i Albanije, 14. oktobra, dron kojim je upravljao Ismail Morina uzrokovao je incident neviđenih razmera. Kao epilog, dobili smo suspenziju stadiona, tri boda minusa, dok su se Albanci provukli samo sa porazom službenim rezultatom.
Istog meseca, Duško Vujošević, trener Partizana, napravio je incident kada je davio košarkaša Mihajla Andrića na gostovanju Hapoelu.

Davio Andrića u Jerusalimu: Duško Vujošević

Davio Andrića u Jerusalimu: Duško Vujošević


Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je Dejan Koturović uhapšen u Makedoniji jer je vozio ukradeni džip. Iako je i on sam prevaren, Dejan je morao da odsluži tri meseca zatvora u Skoplju.

Strahovala je Srbija 11. novembra za život Gorana Drulića. Bivši fudbaler Zvezde se zakucao u kamion na autoputu, lekari u Ćupriji su brzo reagovali, operisali ga i spasli mu život.

Partizanu je visio mač nad glavom kada se na jugu pojavio transparent na utakmici protiv Totenhema „samo Jevreji i pič*ice“. UEFA se odlučila za novčanu kaznu, ali je zapretila daleko ozbiljnijim sankcijama u slučaju da se ispad ponovi.

Sve je krenulo od Njujorka: Ana i Švajnštajger

Sve je krenulo od Njujorka: Ana i Švajnštajger

LJUBAVNE PRIČE


Daleko najveću pažnju srpskih medija ove godine izazvala je Ana Ivanović. Anči se smuvala sa poznatim nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom, koji je zbog toga morao da ostavi supercicu Saru Brandner! Neko vreme Ana i Švajni su se krili od očiju javnosti, a prvi put su ih reporteri „Bilda“ primetili u Njujorku. Za razliku od njih, Marko Jarić i Adrijana Lima više nisu zajedno. Formalno, nisu se razveli, ali priča se da dobrih desetak meseci ne žive pod istim krovom.

Srećan put, matori: Dik Advokat

Srećan put, matori: Dik Advokat | Foto: Aleksandar Dimitrijević

MALO I O SPORTU


Dragan Džajić, treća Zvezdina zvezda, napustio je letos „Marakanu“. Džajin povratak u Ljutice Bogdana nije dugo trajao, svega 18 meseci, a kormilo je preuzeo Zvezdan Terzić. I Partizan je krajem decembra ostao bez predsednika Dragana Đurića, koji je u Humskoj proveo šest godina. Na njegovo mesto došao je Zoran Popović.
Zvezda je nakon šest sušnih godina prekinula Partizanov niz i domogla se titule. Na nesreću navijača, crveno-beli zbog finansijskih problema nisu mogli da se oprobaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa su to učinile komšije. Kada je Tomislav Karadžić saopštio da će Dik Advokat postati selektor Srbije, mnogi su ovu vest s radošću dočekali. Desilo se potpuno suprotno - „orlovi“ su sa Holanđaninom na klupi pružali očajne partije, pa je tako Dik nakon samo tri i po meseca napustio Beograd.

Po dobrom će pamtiti 2014: Novak Đoković

Po dobrom će pamtiti 2014: Novak Đoković | Foto: Emil Čonkić

RADOSNE VESTI

Novak Đoković je u julu na Svetom Stefanu rekao sudbonosno „da“, a samo tri meseca kasnije na svet je došao mali Stefan. Rode su ove godine posetile i Andriju Prlainovića, Nemanju Matića, Miloša Ninkovića, Ivana Miljkovića, Stefana Markovića, Darka Lazovića, Miloša Krasića, Janka Tipsarevića...

Izgubio bitku sa bolešću: Aco Petrović

Izgubio bitku sa bolešću: Aco Petrović | Foto: Marko Metlaš

Preminuo u 37. godini: Srđan Sarić (u sredini)

Preminuo u 37. godini: Srđan Sarić (u sredini) | Foto: Emil Čonkić

TRAGEDIJE

Nekoliko tužnih događaja potreslo je Srbiju u 2014. godini. Srđan Sarić (36), kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije, preminuo je usled teške bolesti. U večnost su otišli i stručnjaci Aco Petrović (55), Blagoje Paunović (67), zatim legende našeg vaterpola, braća Predrag (62) i Nenad Manojlović (60). Velika tragedija desila se u Istanbulu 21. novembra, kada je ubijen navijač Zvezde Marko Ivković (25).
Vlade Divac je doživeo porodičnu tragediju kada mu je poginuo otac, kao i Savo Milošević, kome je nastradao stric.

Napredovao za 700 pozicija: Troicki

Napredovao za 700 pozicija: Troicki | Foto: Profimedia

POVRATAK GODINE


Viktor Troicki! Srpski teniser se vratio na teren u julu, nakon jednogodišnje suspenzije. Po povratku bio je rangiran ispod 800. mesta na ATP listi, ali je igrajući sve moguće turnire i uz dosta truda uspeo da se vrati među najboljih 100 igrača sveta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP