Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ZA SVE LJUBITELJE AMERIČKOG FUDBALA

Kako zaustaviti raning beka od 180 kilograma? Nikako!

Autor: M.L. | 19.11.2013 - 15:00:00h | Komentara: 0

Sa visinom od 190 centimetara i težinom od 182 kilograma, Toni Pikard, senior Vajt Svon srednje škole u SAD, nije samo najveći raning bek u srednješkolskom američkom fudbalu već verovatno i najveći u istoriji američkog profesionalnog fudbala.

Toni Pikard

Toni Pikard u akciji

pozicije u američkom fudbalu

*Kliknite za uvećanje / Pozicije igrača u napadu i odbrani u američkom fudbalu

Kao i poznati Vilijam "Frižider" Peri sa svojih 186 centimetara visine i 151 kilograma težine, osamdesetih i devedesetih igrao za Čikago Berse, koji je važio za najvećeg igrača američkog fudbala, Toni "Tona" Pikard je svoju karijeru počeo kao  lajnmen u napadu (prva linija igrača u napadu), ali nakon što je njegov trener zapazio njegovu brzinu on je promovisan u raning beka.

Njegovi kvaliteti za ovu poziciju su postali evidenti u jednom fudbalskom kampu pre par godina u toku jedne košarkaške utakmice.

- Toni je bio toliko agilan na terenu i pogađao je sa skoro svih pozicija - priseča se trener Vajt Svona Endru Buš i dodaje da je tog trenutka pomislio kako to mora nekako da iskoristi u svojoj ekipi.

Pikardu je dao samo dve instrukcije: pređi četiri jarda noseći loptu i nemoj da padneš. U prvih deset utakmica sezone Toni je imao prosek od 5 jardi.

Toni Pikard

- Mnogi timovi žrtvuju i po pet igrača kako bi ga zaustavili, četiri lajnmena i srednjeg lajnbekera. To ostavlja samo tri njihova igrača da zaustave ceo naš tim - tvrdi trener. U tom trenutki nam se otvara ceo teren, naši napadači pred sobom imaju čist prostor i naše akcije su mnogo brže.

Toni Pikard, koji tvrdi da je svoju veličinu nasledio sa majčine strane je veoma skroman oko svoje uloge u timu.

- Ja vam služim da raščistim put za manje momke da istrče i postignu poene, služim kao mamac - kaže Toni koji je zaboravio da pomene da po utakmici istrči od 80 do 120 jardi po utakmici i da postigne jedan ili dva tačdauna.

Ovaj mladić je zasigurno pomogao da se njegov tim zacementira na prvom mestu svoje divizije i njegov trener kaže da šampionat prosto neće biti isti kada on diplomira sledeće godine.

- Više nam neće biti tako zabavno kada Toni ode - tvrdi Buš.

Iako još uvek nije odlučio gde će nastaviti svoju karijeru sledeće godine, velike su šanse da će Toni Pikard biti regrutovan od strane nekih od najačih koledža u SAD da igra na poziciji lajnmena. Ali kako je veoma teško zaustaviti raning beka od 180 kilogrma, verovatno će dobiti priliku da ponese koju loptu do linije tačdauna.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP