Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

UKOLIKO SE PLASIRAMO NA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022, BIĆEMO BEZBEDNI

„Leopardi“ će čuvati Srbe na Mondijalu!

Autor: Ekipa Alo! | 17.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iako je do istorijskog Mondijala u Kataru ostalo još devet godina, organizatori prvog šampionata na arapskom tlu su se već sada bacili na ozbiljne pripreme za šampionat 2022. Zato su od Nemačke kupili 118 tenkova, poznate nemačke marke „leopard“, koje su platili više milijardi dolara.

Organizatori od Nemačke kupili 118 tenkova, vrednih preko milijardu dolara, za obezbeđenje  učesnika  šampionata

Organizatori od Nemačke kupili 118 tenkova, vrednih preko milijardu dolara, za obezbeđenje učesnika šampionata | Foto: Reuters

Čitav posao odobrila je lično i nemačka kancelarka Angela Merkel, a treba istaći da su tenkovi „leopard“ jedni od najskupljih, svaki košta po neverovatnih 11 miliona evra!


Pojedini mediji tvrde i da su se u Kataru odlučili na ovaj potez i kako im se ne bi desila situacija kao nedavno u Brazilu tokom Kupa konfederacija, kada se narod pobunio zbog organizovanja Mondijala u vreme besparice, nezaposlenosti...
Ipak, jasno je da Katar sa 1,6 miliona stanovnika nema takve probleme jer im bogata naftna polja obezbeđuju egzistenciju za čitav narod, pa nije šala kada kažu da bi mnogi voleli da budu „socijala“ u toj zemlji.
Inače, iako se organizuje tek 2022. godine, Mondijal u Kataru, u koji će organizatori uložiti oko 200 milijardi dolara, već sada prate brojne kontroverze.

Fudbalska asocijacija Engleske, koja je izgubila trku za organizaciju šampionata 2022. godine, optužila je prošle godine katarske kolege za kupovinu glasova, što je demantovano tokom istrage koju je FIFA sprovela.
Alkohol se u Kataru može legalno piti na vrlo malo mesta, samo u nekim ekskluzivnim klubovima i restoranima, ali se toči samo za strance koji pokažu pasoš. Šefovi organizacije Mondijala 2022. ipak najavljuju da će za navijače koji dođu na SP biti organizovane „fan zone“, ali da se i tada neće smeti cirkati slobodno na ulici.

Homoseksualizam takođe nije dozovoljen u Kataru. FIFA je najavila da će Mondijal morati da bude otvoren i za pripadnike te populacije, pa će biti zanimljivo videti kako će se domaćini nagoditi sa Sepom Blaterom po tom pitanju. Za kraj, pomenimo i to da će izraelskoj reprezentaciji biti dozvoljeno učešće na Mondijalu, ako se plasira, iako Katar ne priznaje državu Izrael.

U svakom slučaju, Katar ima dosta love, koju je spreman da uloži u organizaciju Svetskog prvenstva, ali ima i dosta problema, koji moraju da budu rešeni do juna 2022. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP