Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

DARKO LAZOVIĆ I LAZAR MARKOVIĆ U SUSRET 1. MAJU OSETILI ČARI FABRIČKOG ŽIVOTA

MAJSTORI!

Autor: Milan Zdraković | 30.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Iako će Srbi, tradicionalno, u sredu ujutru na takozvanom prvomajskom uranku obrtati meso na roštilju, hladiti pivo i u veselju obeležiti praznik rada, ima i onih koji zbog obaveza ne mogu da uživaju u tome, kao recimo fudbaleri.

„Svaki posao je težak - kako nekog radnika za  mašinom, tako i nas igrača na terenu. I fudbal je  rudarski posao. Svim radnicima

„Svaki posao je težak - kako nekog radnika za mašinom, tako i nas igrača na terenu. I fudbal je rudarski posao. Svim radnicima u Srbiji želimo lep
i srećan praznik” | Foto: Nebojša Marković

Čačani na privremenom radu u Beogradu, kako ih mnogi opisuju, prvotimci dva najveća srpska kluba Darko Lazović (Zvezda) i Lazar Marković (Partizan) ipak su izdvojili vreme u moru obaveza koje imaju i u društvu novinara našeg lista uskočili u radna odela u jednoj od radionica kako bi barem na trenutak osetili miris ulja i olova, nešto sa čime se ne susreću na fudbalskom terenu.


Naravno, i oni se bave svojim napornim poslom, u kojem su daleko najbolji u Srbiji, a razumeju i probleme radničke klase u ovoj zemlji.
- Iako se bavimo fudbalom, ne možemo a da ne primetimo muke običnih ljudi oko nas. Imamo drugare koji su završili i fakultete, ali i dalje nemaju posao. To su ozbiljni problemi u ovoj zemlji i nadamo se da će se to vremenom promeniti - uglas poručuju Markec i Laza, koji priznaju da nikada nisu fizikalisali u životu.

Lazar Marković i Darko Lazović

Lazar Marković i Darko Lazović | Foto: Nebojša Marković


E, pa, morali su sada! Kao naši gosti, uzeli su malo alat u ruke i poput njihovih zemljaka u “Slobodi” iz Čačka osetili su drugačiju radnu atmosferu od one na koju su navikli. Slažu se i da je svaki posao podjednako težak i poručuju da ni fudbal nije laganica, kako se to mnogima čini.

- I mi se odričemo dosta stvari u životu, kao i svaki pošten radni čovek u ovoj zemlji. Fudbal počinjemo da igramo iz ljubavi, ali nam to kasnije postaje posao. Pa se na to nadoveže i odricanje od porodice, pa od svoga grada, a to nije lako. I fudbal je rudarski posao - ističe Darko Lazović, koji potiče baš iz radničke porodice, jer su otac Dragiša i majka Snežana dugi niz godina zaposleni u jednoj čačanskoj firmi.

Lazar Marković, s druge strane, nije dete iz radničke porodice, ali kaže da je kao mali živeo isto kao i svi njegovi drugari iz takvog okruženja - skromno. Osim što na terenu dobro “vari” prečke i stative sa distance, Lazar se pokazao i kao odličan zavarivač i u radionici.

Umeju dobro i  da zavare  kada je  neophodno

Umeju dobro i da zavare kada je neophodno | Foto: Nebojša Marković


- Imamo i mi, igrači, kao i radnici, puno obaveza. Treninzi, škola, pa i kada si povređen, onda moraš na terapije, nije lako… Odvojenost od porodice je takođe nešto sa čime se često susrećemo. Ne žalim se, ali je teško. Svi misle kako mi fudbaleri imamo sebi da priuštimo mnogo šta, a ne gledaju koliko je i nama teško kada, recimo, dođu te proklete povrede - ističe Marković.

Vaspitani u svojim porodicama da cene i poštuju svakog radnog čoveka, Lazar i Darko su na kraju razgovora radnicima u Srbiji poželeli ugodan praznik.

- Pošto mi imamo utakmice već 2. maja, za nas nema proslave i uranka. Ali svim našim ljudima želimo srećan praznik i da ga u veselju proslave sa svojim porodicama - poručuju naši “šljakeri”.

Ovom prilikom se i zahvaljujemo Visokoj inženjerskoj školi strukovnih studija „Tehnikum Taurunum“ i direktoru dr Slobodanu Ristiću, koji nam je izašao u susret i otvorio vrata njihove radionice.

Lazar Marković i Darko Lazović

Lazar Marković i Darko Lazović | Foto: Nebojša Marković

Nemaju oni vremena za uranke, a dobro bi im došli!

Darko i Lazar imaju zanimljiva iskustva sa prvomajskim urancima.
- Dok nisam postao prvotimac, praktikovao sam to svake godine - priča Lazović.
- Poslednji put je to bilo u prvom razredu srednje škole, kada smo išli na Ovčar. Krenemo veče ranije, ponesemo meso, pustimo muziku i lepo se provodimo. Priznajem da nisam majstor za roštilj, ali znam da napravim lepu atmosferu - hvali se napadač Zvezde.
- Ja sam majstor za roštilj, to mi je specijalnost - kroz smeh dobacuje Lazar Marković.
A uranci?
- Mali sam još, 19 godina tek, nisam ni imao velika iskustva sa uranicma. Pre godinu i po dana bio sam sa društvom, jer nismo tada imali utakmicu, pa sam proslavio 1. maj. Iskreno, sada bi mi dobro došlo da budem slobodan tog dana, iako me ranije taj praznik nije zanimao - ističe Lazar.

Poslednji komentari
  • FabrikaReznogAlata Vreme: 01.05.2013 00:16h

    Zato ce obojica za Uskrs kuci, pa sa Mladenovicima i "lepsim polovinama" u grad. :))

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP