Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

SELEKTOR SRBIJE PREKO ALO! IZAZIVA ĐOKOVIĆA NA MEGDAN

Miha: Samo ja mogu
da pobedim Novaka!

Autor: P. Milovanović | 28.01.2013 - 23:40:00h | Komentara: 3

To što je Novak Đoković u Melburnu ispisao istoriju postavši prvi teniser koji je vezao tri titule na Australijan openu, uopšte nije iznenadilo Sinišu Mihajlovića.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović

Selektor Srbije Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

Selektor Srbije i Nole su dobri prijatelji, a Miha je u intervjuu za „Alo!” priznao da zbog brojnih obaveza nije bio u prilici da uživo prati finale s Marijem, ali da bi mogao tri dana da priča o svetskom broju jedan, njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima jer ga odlično poznaje.


Tole nudi ugovor!
Miha: Razgovaraćemo!

Kada je dolazio na selektorsku funkciju, Mihajlović je hrabro poručio: „Odlazim ako se ne plasiramo u Brazil“. Reprezentacija je svetlosnim godinama udaljena od Mondijala 2014, ali je predsednik Karadžić voljan da selektoru ponudi novi ugovor. Iako je Miha dosad uporno isticao da će otići, stiče se utisak da ima prostora za pregovore.
- Drago mi je što predsednik kaže da je zadovoljan mojim radom. I dalje verujem da ćemo se plasirati, a ako se to ne desi, sešću s ljudima iz FSS-a pa ćemo pričati o tome kako i šta dalje.

- Za vikend sam bio u Nemačkoj, išao sam da vidim Đurđića, tako da nisam gledao finale Australijan opena. Informisao sam se preko interneta, a sudeći po rezultatu, vidim da je to bila igra mačke i miša. Ponosan sam, kao i svi, na Novaka, on je pravi šampion - kaže Miha.

Koliko dugo poznajete Novaka i kako je sve počelo?
- Prijateljstvo datira još iz 2005. Upoznali smo se u Rimu, kada sam radio kao Mančinijev pomoćnik. Inter je gostovao Romi baš u vreme kada se igrao teniski turnir, pa se potrefilo da Novak i Nadal budu u istom hotelu kao i mi. Sišao je da se upozna sa mnom i Dekijem i od tada se često čujemo i razmenjujemo poruke. Prošle godine, kada je bio na turniru u Rimu, upoznao sam ga s mojom decom i na kraju sam morao da ih slikam.

Nema mu ravnog: Novak Đoković je vezao tri titule  na Australijan openu

Nema mu ravnog: Novak Đoković je vezao tri titule na Australijan openu | Foto: FoNet - AP


Nole je ostao bez reči kada je saznao da imate šestoro dece, šta vas fascinira kod njega?
- To što je ostao normalan, nije se uobrazio. Ljubazan je prema svima, posle meča zna da ostane i po ceo sat kako bi delio autograme deci.

Poznato je da često igrate tenis, da li ste dosad ukrstili rekete s Đokovićem?
- Igrao sam na Sardiniji sa Štefi Graf i Agasijem, ali sa Noletom nisam. Ako se ne boji da izgubi, igraćemo. (smeh)

Na kojeg tenisera po stilu igre podseća Siniša Mihajlović?
- Na Rafaela Nadala, samo što bijem desnom rukom.

Otkud sad desnom, kad ste prepoznatljivi po ubitačnoj levici?
- Ni sam ne znam da objasnim. Sve radim levom rukom, samo tenis igram desnom. Valjda je to zbog packi koje sam dobijao u školi po levom dlanu, pa sam rešio da reket držim u desnoj. Eto, stoni tenis igram levom rukom.

Što se tiče Novaka, još mu samo fali titula na Rolan Garosu kako bi kompletirao sva četiri grend slem turnira. Verujete li da će mu to poći za rukom?
- Ako ostane u formi, nema dileme. Nadal je kralj šljake, ali ga je povreda potpuno poremetila, tako da se isključivo Nole pita - završio je Miha.

Želja mi je da budem trener Zvezde!
Miha ne krije da sanja da jednog dana radi kao trener na „Marakani”.
- Kao bivši igrač Zvezde i veliki navijač, želja mi je da jednog dana budem njen trener. E sad, hoće li to biti za godinu, tri, 30 ili nikad, ostaje da se vidi. Bila bi mi čast da vodim Zvezdu, kao što mi je čast što sam selektor Srbije. Takođe, nikad paralelno ne bih vodio klub i reprezentaciju, nije profesionalno da čovek obavlja dva posla u isto vreme.

šeik

Šeik u poseti Zvezdi

„Gasprom“ i šeik su rešenje za crveno-bele!
Na pitanje da li je za privatizaciju u srpskom fudbalu, Siniša je odgovorio:
- Privatizacija je jedino rešenje. Zvezdu može da spase samo onaj ko je kupi. Ne verujem da Džajić i Čović mogu da pomognu jer su dugovi ogromni, a koja god uprava da dođe, nasleđuje prethodni dug. Ovako, kad je jedan čovek vlasnik, kao što su u Italiji Berluskoni i Morati, onda je sve jasno. Predsednik nađe novac ili obezbedi sponzora i plati dug, kraj priče! Dolazak šeika ili „Gasproma” bio bi pravo rešenje.

Dragan Džajić

Dragan Džajić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Džaja je veliki gospodin!

Mihajlović iz Italije prati dešavanja na „Marakani”, a o sukobu Džajića i Čovića kaže:
- Ne znam koliko ima istine u onom što se piše, ali šta god da se desilo, nije dobro. Džaju dugo poznajem i on je veliki gospodin, a i o Čoviću sam čuo dosta pozitivnih stvari. To su dva čoveka jakih karaktera, verovatno su bili nervozni.

Poslednji komentari
  • Brat Srbin Vreme: 29.01.2013 00:41h

    Miha cenio sam te kao igraca,a sad te ne cenim ni kao igraca ni kao coveka..tvoje izjave su 0,a ponasanje isto tako,opameti se na vreme i bavi se fudbalom,ne pricaj vise nebuloze.

  • nesa Vreme: 29.01.2013 07:51h

    neverujem da ti je novak prijatelj,nije on tvoja "bransa". od njega mozes da naucis i sta je to patriotizam !

  • DSV Vreme: 29.01.2013 15:06h

    Boze blesavstine! Po cemu ste vi vece patriote od Mihe . Jeste li vi iGDE u svetu poznati kao Srbin .Nemora ni fudbaler ni teniser .Ne niste vi ste srpska zavidna faca bez sive mase u mozgu .Cemu vam je sluzilo to pljuvanje coveka koji se nikad nije stideo da KAZE DA JE SRBIN .A bio je mnogo ,mnogo uspesan u svom zivotu .I kad u bilo cemu budete SVETSKI PRVACI ,onda mozete nipodastavati bilo koga uz uslov da je isti prisutan da vam moze vratiti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP