Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

NEUVERLJIVA PRIČA OSKARA PISTORIJUSA NA SUĐENJU

Mislio sam da je Riva u krevetu!

Autor: M. Grujić | 20.02.2013 - 08:04:00h | Komentara: 0

Oskar Pistorijus (26) rasplakao se na sudu pošto je na najnovijem saslušanju optužen za ubistvo sa predumišljajem. Jedan od najpoznatijih svetskih atletičara nije mogao da sakrije emocije dok ga je tužilac Geri Nel optuživao da je u svom domu ubio devojku Rivu Stinkamp (30).

Kada sam  ispucao metke  shvatio sam da  je Riva možda u kupatilu: Oskar

Kada sam ispucao metke shvatio sam da je Riva možda u kupatilu: Oskar | Foto: Reuters

Sudija Dezmond Ner bio je zabrinut za Oskarovo stanje kada je ušao u sud i upitao ga je da li je sve u redu pre nego što je tužilaštvo krenulo da iznosi dokaze protiv Pistorijusa.


- Okrivljeni se naoružao, stavio proteze na noge, hodao sedam metara do toaleta i upucao Rivu Stinkamp dok je bila u kupatilu. Pucao je četiri puta, ne postoji nikakvo objašnjenje koje bi moglo da potkrepi njegove tvrdnje da je zamenio sa provalnikom - započeo je tužilac Nel sa izlaganjem. On smatra da je Pistorijus isplanirao ubistvo, ali da se pokajao čim je to učinio.

Sahrani prisustvovao i ragbista Fransoa Hugard

Sahrani prisustvovao i ragbista Fransoa Hugard | Foto: Reuters


- Riva se zaključala u kupatilo sa namerom, ona je bila tamo kada su hici ispaljeni. Nije imala gde da ide, stavila je ruku preko glave i to objašnjava kako joj je jedan metak završio u ruci. Oskar je isplanirao ubistvo, druga je stvar što se osetio loše nakon što je to uradio - tvrdi tužilac.
A, Pistorijus se branio izjavom da je mislio da je Riva bila pored njega u krevetu:

- Spavali smo u krevetu. Ustao sam, izašao na terasu po lepezu i čuo buku u kupatilu. Prošla me je jeza. Nisam palio svetlo, već sam uzeo pištolj i krenuo ka kupatilu, počeo da vičem na „uljeza“ da izađe iz kuće, a Rivi da zove policiju. Zato sam pucao kroz zatvorena vrata. Tada sam shvatio da Riva nije u krevetu, već da je možda u kupatilu. Počeo sam da razbijam vrata palicom. Riva je bila još živa, zvao sam hitnu pomoć, ali je umrla u mojim rukama.
Pored krvave palice za kriket koja je pronađena u domu južnoafričkog atletičara, policija je zasnovala istragu i na manekenkinom „ajpedu“ koji je bio na podu.

Porodica ispratila  Rivu na večni počinak

Porodica ispratila Rivu na večni počinak | Foto: Reuters

Stinkampova kremirana

U trenucima kada je Pistorijus stizao u sud u Pretoriji, porodica Stinkamp je u Port Elizabetu kremirala nastradalu manekenku. Na sahrani se pojavio i ragbista Fransoa Hugard, zbog koga je navodno izbila svađa koja je prethodila ubistvu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP