Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

NOVAK OTKRIO GDE I KAKO SU SE UPOZNALI NJEGOVI RODITELJI

Moji su se smuvali na ski-stazi!

Autor: Ekipa Alo! | 21.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Novak Đoković, najbolji svetski i srpski teniser, punom parom se priprema za US Open, poslednji grend slem sezone, koji počinje naredne nedelje, a ono malo slobodnog vremena iskoristio je kako bi gostovao u emisiji čuvenog Dejvida Letermana. Harizmatični Nole je očekivano pobrao brojne simpatije američke javnosti, otkrivši kako su se upoznali njegovi roditelji Dijana i Srđan i kako je on stigao na svet.

Ponosni  roditelji:  Dijana i  Srđan  Đoković

Ponosni roditelji: Dijana i Srđan Đoković

- Moji su se upoznali na skijaškoj stazi. On je bio instruktor, ona je pala, a onda je on uvideo priliku i rekao: „Zdravo, mogu li da te naučim da skijaš?”. Ona je odgovorila: „Što da ne?”, i evo mene sada”, izjavio je Novak uz osmeh.
Zatim je Đoković nastavio...


Tenis kao sudbina
- Rođen sam i odrastao sam u Srbiji. Počeo sam da igram tenis sa četiri godine, to mi je bila sudbina, pošto se niko u mojoj porodici nije bavio tenisom. Doduše, dolazim iz sportske porodice. Moj otac je bio profesionalni skijaš, a igrao je i fudbal, dok je mama diplomirala na fakuletu za sport.

Novak i Dejvid  Leterman

Novak i Dejvid Leterman

Hteo da skine košulju


Kako je vreme odmicalo, u studiju je postajalao sve toplije, a na Letermanovu konstataciju da je Novak u izvanrednoj fizičkoj formi, srpski as se našalio uzvrativši voditelju: „Da li to znači da treba da skinem košulju?!”, nakon čega se iz publike začuo smeh, a Leterman je odgovorio: „Samo izvoli, ako će ti biti prijatnije“.


Rat me je učinio jačim

Novak se još jednom osvrnuo na odrastanje i na tešku prošlost Srbije. Naravno, neizbežna tema bio je i rat.

- Rat ne donosi ništa dobro bilo kome. Niko ne pobeđuje u ratu i zbog prošlosti cenim sve što imam u životu. Srbija je mala zemlja, veoma mala u odnosu na Ameriku. Imali smo tešku prošlost, pogotovo u poslednjih 30 godina. Dva rata, sankcije, ljudi su morali da čekaju u redu za hleb i mleko. Bilo je teško, ali sam prošao kroz sve to sa roditeljima, bakom i dekom. Sve to nas je učinilo jačima. To je veliki deo moj mentalne snage u profesionalnoj karijeri - zaključio je Đoković.

Sin za  primer:  Novak  Đoković

Sin za primer: Novak Đoković

Na titulu na US Openu!

Novak Đoković definitivno ne liči na sebe u poslednje vreme, što potvrđuje prerana eliminacija u Sinsinatiju od Robreda, kao i poraz od Conge u Torontu. Što i ne čudi, s obzirom na to da je njegova supruga Jelena u drugom stanju. Ipak, Nole smatra da ima velike šanse na US Openu, koji počinje 25. avgusta, na kojem je postavljen za prvog nosioca. Olakšavajuća okolnost je i što Nadal neće nastupiti zbog povrede.


- Nadam se da su šanse veoma dobre. Vredno radim i pripremam se za turnir. Ovo je poslednji grend slem turnir sezone, ogroman turnir - rekao je Đoković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP