Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

SVAKA ČAST MAJSTORE

Najbrže postignuti gol na svetu
postignut u Beogradu! (VIDEO)

Autor: Alo! | 24.09.2012 - 13:45:00h | Komentara: 0

Omladinac FK Polet Vuk Bakić dao je prošle srede verovatno najbrži gol koji je ikada postignut u Beogradu. I svakako jedan od najbržih golova postignutih ikada. Bakić je u lokalnom derbiju druge omladinske lige Beograda savladao golmana Dorćola direktnim udarcem sa centra u 2. sekundu utakmice.

Kada je sudija dao znak da utakmica počne Bakić nije, kao što je to uobičajeno, gurnuo loptu unapred do svog saigrača na centru nego je raspalio po njoj iz sve snage prema golu Dorćola.
Na opšte iznenađenje svih, pa i njegovih saigrača i trenera Poleta Marina Balića, lopta je posle leta od oko 50 metara završila u mreži pošto je golman Dorćola u momentu početka utakmice stajao na ivici šesnaesterca. Njegov pokušaj da se vrati i spasi gol samo je uvećao efektnost pogotka.

 

Nakon snimka, koji je postao potpuni hit na internetu, mnogi su tvrdili - "gol nije regularan, igrač na centru je morao da 'overi' loptu pre nego što je ona posle šuta Bakića završila u golu". Međutim, ovde nije bilo ništa sporno, po pravilima fudbalske igre priznaje se gol iz početnog udarca! Druga je stvar što to retko kome padne napamet...
Zoran Sredić, direktor omladinske škole Fudbalskog kluba GSP Polet, otkrio je za "Alo! online" da nije slučajnost što je Vuk Bakić postigao najbrži gol u istoriji fudbala.
- Dečko je došao na ideju da iznenadi golmana, gledao je njegov položaj u šesnaestercu i samo je raspalio po lopti. Ostalo je istorija. Inače, u pitanju je izuzetno dobar fubaler, samo ga njegov čudan temperament sputava da igra u boljem klubu. Lucidan je, dosta čudan tip. Posle svakog treninga on ostane da šutira iz daljine i da gađa prečku iz raznih uglova. Takođe, iz kornera svaki put pokušava da postigne gol, a evo sada je uspeo to da učini s pola terena iz početnog udarca. Gol je priznat, pobedili smo na kraju 4:1. Doduše, neki igrači su prišli sudiji da se bune, ali ih je on udaljio i pokazao na centar. Ponosni smo što imamo igrača koji je postigao verovatno najdrži gol u istoriji fudbala - zaključio je Zoran Sredić.

Mi vam nudimo još jedan video s pogotkom postignutim u drugoj sekundi utakmice...
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP