Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

KAKVO JE DETINJSTVO IMAO ĐOKOVIĆ, ZA ALO! OTKRIVA NJEGOV PRIJATELJ NEVEN MARKOVIĆ:

Nole i ja smo odrasli uz žestok fudbal!

Autor: P. Vuković | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pored nespornog teniskog talenta (i više od toga), malo je falilo da Novak Đoković postane novi Pipo Inzagi! Noletov prijatelj iz detinjstva Neven Marković, inače prvotimac švajcarskog Serveta, prisetio se u razgovoru za „Alo!“ kako su njih dvojica sa ekipom iz kraja pikali fudbalicu na Banjici dok su bili klinci. Povod za priču bilo je Đokovićevo sinoćnje gostovanje na meču između Serveta i Vaduca, na koji je došao da bodri drugara iz detinjstva.

Na stadionu Serveta: Troicki, Stilitano,  Marković i Đoković

Na stadionu Serveta: Troicki, Stilitano, Marković i Đoković

- Fudbal se igrao na čuvenom Drugaku na Banjici, visili smo na terenu posle škole, redovno smo pobeđivali protivnike. On je bio Inzagi (legendarni napadač Milana), a ja sam bio Siniša Mihajlović, nameštao sam mu golove! Danas, kada smo „odrasli“, situacija je nešto drugačija. Prethodnih godina smo igrali nekoliko humanitarnih utakmica, obojica igramo po levoj strani, s tim da sam ja bek, a on igra ispred mene. Definitivno, ima dobar centaršut, a hajde da kažem i da mu je završnica dobra - uz osmeh je rekao Marković.


- Jeste da je bilo klinački, ali se igrao žestok fudbal - priseća se Neven.
- Uh, bilo je ponekad baš žestoko. Sećam se, jednom je Nole dobio udarac od nekog momka u nogu, toliko jak da ga i dan-danas pamti. Uvek su tu bile neke čarke, pa ljudi, Banjica je to! Tamo ili ste igrali za Rad ili ste navijač Rada. Ali, zvezdaš Nole se nije dao. Ja sam počeo da igram fudbal u Radu i taj klub mi je velika ljubav. Najteže mi je bilo kad sam napuštao „građevinare“ (2008. godine), ali s druge strane, hvala im što su me proglasili netalentovanim - seća se Neven.
Osim fudbala, igrao se basket, a i tenis, naravno.

- Nismo tapkali sličice, igrali klikere, trule kobile ili slično. Mi smo više bili sportska deca. Lopta od jutra do sutra. Fudbal, košarka, tenis... U životu smo prošli sve zajedno, i tužne i srećne trenutke.

Novak je juče ujutru, pre utakmice, posetio trening Serveta. Blago rečeno, prvotimci tog kluba su bili šokirani kada su ugledali Noleta.

Pogađao mrežu  kao Pipo Inzagi:  Novak Đoković

Pogađao mrežu kao Pipo Inzagi: Novak Đoković | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Saigrači mi nisu verovali kada su čuli da dolazi. Dobio je veliki aplauz, a onda su se slikali i uzeli autogram. Noleta sam pozvao kako bi nam pružio moralnu podršku jer je veliki šampion i svi u njega gledaju s velikim respektom. Održao nam je motivacioni govor, pozdravio se sa svima. Takva podrška nam je bila neophodna jer se borimo za ulazak u prvu ligu. Moji saigrači su sjajni momci, odlični fudbaleri. Verujemo da možemo da postignemo uspeh ove godine - tvrdi Neven.
Posle uvodnih reči, prešlo se i na šutiranje penala.

- Prvo je naš golman stao među stative, a onda je i Viktor Troicki, koji je takođe tu, otišao na gol. Izbušili smo ga! U jednom trenutku smo mu Nole i ja šutirali istovremeno, nijednu loptu nije uhvatio - završio je Neven.

Servet: Nole je najveći superstar koji nas je bodrio!


Ni u Servetu nisu krili zadovoljstvo što je Marković doveo drugog tenisera sveta u posetu. Nole je utakmicu posmatrao iz svečane lože u prisustvu predsednika kluba Hjua Kveneka, a onda je i posle meča otišao do svlačionice.
- Bilo je to baš lepo druženje! Đoković je motivisao naše igrače, rekao im nekoliko stvari, a onda su prešli na šutiranje penala. U našoj bogatoj istoriji imali smo velike igrače, poput Karla Hajnca Rumenigea, Kristijana Karembea, Olivera Nojvila, i za nas navijaju pojedine poznate ličnosti Švajcarske koje možda nisu toliko poznate u vašoj zemlji, ali Đoković je defintivno najveći superstar koji je navijao za Servet - rekao je za „Alo!“ portparol kluba Didije Reder.

NOVAK: „Amigo moj, kidnapovaće me!“

Zanimljiva anegdota vezuje se za prvi turnir koji je Nole osvojio, priseća se Marković. Tada možda nije bilo toliko smešno, ali iz ove perspektive, njih dvojica se siti ismeju kada se sete kako je tada bilo.
- Te godine išli smo u Budvu na more. Nole je tek osvojio prvi fjučers u karijeri, a u novinama je pisalo: „Đoković osvojio turnir i zaradio 60.000 dolara“. Sećam se da mi je tada rekao: „Amigo moj, ovde piše da sam osvojio 60.000, kakvih crnih 60.000, osvojio sam 2.000 dolara“. Sad kad neko bude pročitao ovo, kidnapovaće me - rekao je Neven.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP