Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ĐOKOVIĆEVA POSETA KLINICI „DEDINJE” POMOGLA I NAJTEŽIM BOLESNICIMA

Noletovi mečevi opasni za srce, al’ prijaju duši!

Autor: Marko Gujić | 31.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Život nisu samo pobede, već i porazi. Na stubovima poraza zidaju se pobede, ali toga postajemo svesni tek kada nas život, onako krvnički, udari ispod pojasa.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: FoNet

„Imao sam infarkt, ali
kad je Novak ušao u
sobu, kao da me je
sunce ogrejalo. Sad
mogu i da umrem”,
uz osmeh će pacijent
Zoran Simonović (60)

Jedan od onih kojima tek predstoji velika bitka je šezdesetogodišnji Zoran Simonović iz Grocke, pacijent u Klinici za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”, koga je prošle nedelje posetio Novak Đoković. Iako je nedavno doživeo infarkt, Zoran ne dozvoljava da se to vidi na njemu i iz svoje bolničke postelje nas je pozdravio širokim osmehom, kao i najboljeg srpskog tenisera pre nekoliko dana.


- Mislio sam da se šale sa mnom, da pokušavaju da me opuste kada su mi rekli da će da nas poseti Novak Đoković. Kao da su osetili da volim sport. Kad je Novak ušao u sobu, kao da me je sunce ogrejalo. Bar je meni bilo tako, ne mogu da vam opišem koliko mi je sada lakše, čak sam im rekao: „E, sada mogu i da umrem” - izjavio je za „Alo!” simpatični Simonović.
Zoran nam je otkrio da je Novak bio baš onakav kakvim ga predstavljaju mediji. Pristojan, skroman i umeren.

Nakon što nam je Novak  došao u posetu, ne plašim se ni  operacije na srcu koja mi predstoji”: Zoran Simonović

Nakon što nam je Novak došao u posetu, ne plašim se ni operacije na srcu koja mi predstoji”: Zoran Simonović | Foto: Miloš Perić


- Ušao je u sobu i rekao nam da je došao da nas pozdravi i da se pomoli za zdravlje svih nas. Kucnuo je u drvo. Nisam mogao da zamislim da je stvarno takav. Da je takvih ljudi više u Srbiji, gde bi nam bio kraj. On je najbolji ambasador naše zemlje, krči nam puteve bolje od svih političara. Potpuno je dečko na zemlji. Ma vrh vrhova - priča u jednom dahu 60-godišnji pacijent.
Pred Zoranom Simonovićem je izuzetno važna operacija srca, ali njegov govor tela odaje utisak da je siguran u ozdravljenje i pobedu u izuzetno teškoj životnoj bici.

- Jutros sam plakao od sreće, znam da sam u pravim rukama, u Božjim i ljudskim. O nama se brinu najbolji stručnjaci u državi. Mnogo mi je značila Novakova poseta, i daj bože zdravlja, pa da se sretnemo u nekom prijatnijem ambijentu. Želim mu sreće koliko i nama u ovoj sobi - neumoran je naš sagovornik.

Svestan je i sam Zoran da bi lekar nakon operacije mogao da mu zabrani da gleda Novakove neizvesne mečeve.

- Njegovi mečevi nisu dobri za srce, ali prijaju duši. To je najvažnije - poručio je za kraj Zoran Simonović pre nego što su nas prijatne medicinske sestre ispratile iz sobe.
 
Poslednji komentari
  • Momir Vreme: 31.01.2014 09:37h

    Postovani gospodine Simonovicu, zelim Vam puno srece i zdravlja. Najvaznije je da ste na Dedinje stigli zivi a zdravog ce vas vratiti kuci verujte mi - ja sam to isto preziveo 2012. godine. U najboljim mogucim ste rukama. Lekari i celo osoblje Klinike za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” su carobnjaci. Pozdrav za doktora Cirkovica i doktoricu Tasic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP