Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

SEĆANJE NA SPORTISTE KOJI SU IZGUBILI ŽIVOT NA VRHUNCU KARIJERE

Oni su besmrtni!

Autor: P. Vuković | 22.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Pre nedelju dana navršilo se 14 godina od ubistva košarkaša Partizana Harisa Brkića. Haris je bio samo jedan od sportista koji su nastradali na vrhuncu svoje karijere, a takvih tragičnih slučajeva je, nažalost, bilo još na našim prostorima.

Ubijen  zverski  posle  treninga:  Haris Brkić

Ubijen zverski posle treninga: Haris Brkić

Haris Brkić (1974-2000)

Tog kobnog 12. decembra 2000. godine, na parkingu ispred dvorane “Pionir”, nepoznati napadač je ispalio dva hica iz pištolja u glavu tada 26-godišnjeg košarkaša Partizana i nestao u noć. Slučajni prolazik je zatekao Brkića kako nepomičan leži na zemlji, ali on je izgubio najvažniju borbu tri dana kasnije u bolnici.

Poginuo vraćajući se  sa utakmice iz  Sarajeva: Radivoj Korać

Poginuo vraćajući se sa utakmice iz Sarajeva: Radivoj Korać

Radivoj Korać (1938–1969)

Radivoj Korać bio je jedan od najboljih košarkaša bivše Jugoslavije i sveta. Čuveni Žućko učestvovao je u osvajanju brojnih medalja SFRJ, a bio je i evropski rekorder po broju postignutih koševa na jednoj utakmici (99). Studirao je na ETF-u u Beogradu, igrao za OKK, a jednom je i odbio ponudu Zvezde, iako su mu crveno-beli nudili dvosobni stan i automobil „fijat“. Poginuo je u 30. godini u saobraćajnoj nesreći kod sela Kamenice, 12 kilometara od Sarajeva, nakon utakmice Jugoslavije i selekcija BiH. FIBA je 1971. godine u njegovu čast pokrenula takmičenje Kup Radivoja Koraća, koje je ugašeno 2002. godine.

Dražena Petrovića  su nakon nesreće bezuspešno pokušali  da ožive

Dražena Petrovića su nakon nesreće bezuspešno pokušali da ožive

Dražen Petrović (1964–1993)

Dražen Petrović, po mnogima, jedan od najboljih košarkaša kojeg je dala bivša Jugoslavija, izgubio je život 1993. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Nemačkoj. Dražen je spavao na mestu suvozača kada je njegova prijateljica koja je vozila, udarila u kamion i ubila samo njega. Vozač Klara Šalanci i putnica koja je sedela iza su preživeli, a ispostavilo se da Dražen nije bio vezan pojasom.

Kobno je bilo ronjenje bez boce sa kiseonikom: Rok Petrović

Kobno je bilo ronjenje bez boce sa kiseonikom: Rok Petrović

Rok Petrović (1966-1993)

Slavni slovenački skijaš, Rok Petrovič, bio je specijalista za slalom. Postao je prvi Jugosloven koji je osvojio Svetski kup. U jesen 1993. godine nastradao je na hrvatskom ostrvu Korčula. Rok se udavio roneći na dubini od oko 15 metara bez boce sa kiseonikom.

Izdalo ga srce:  Trajko Rajković

Izdalo ga srce: Trajko Rajković

Trajko Rajković (1937-1970)

Bivši centar reprezentacije Jugoslavije osvajao je sve moguće medalje na svetskim, evropskim i Olimpijskim igrama, a preminuo je samo nekoliko dana nakon završetka Svetskog prvenstva 1970. godine u Ljubljani zbog srčane mane.

Nastradao kod „Geneksa“: Jovan  Gojković

Nastradao kod „Geneksa“: Jovan Gojković

Jovan Gojković (1975-2001)

Jovan Gojković Cune ostavio je najveći trag igrajući za Crvenu zvezdu. Dok je bio član Iraklisa, u punoj igračkoj zrelosti, poginuo u automobilskoj nesreći kod “Geneksa” na Novom Beogradu. Izgubio kontrolu nad „hondom“, skliznuo sa puta i udario u stub, na licu mesta je izgubio život.

Pozlilo mu  na treningu, preminuo na putu do bolnice: Vlada Dimitrijević

Pozlilo mu na treningu, preminuo na putu do bolnice: Vlada Dimitrijević

Vlada Dimitrijević (1981-2001)

Bio je velika Zvezdina nada, ali ga je smrt zatekla na treningu na „Marakani“. Iznenada mu je pozlilo, srušio se na zemlju, a lekar Slobodan Musulin je pokušao da ga oživi nakratko, međutim, čekalo se pola sata na dolazak Hitne pomoći. Izdahnuo je na putu do bolnice, a uzrok je bio srčana mana.

Bivši Zvezdin golman  stradao je na putu Istanbul-Beograd

Bivši Zvezdin golman stradao je na putu Istanbul-Beograd

Boško Kajganić (1949-1977)

Nekadašnji golman Crvene zvezde Boško Kajganić igrao je u generaciji Slavoljuba Muslina, Miloša Šestića, Zorana Filipovića... Dobre odbrane preporučile su ga za Galatasaraj, gde ga je smrt sprečila da ostavi dublji trag. Vraćajući se iz Istanbula za Beograd poginuo je u automobilu od koga nije ostalo skoro ništa.

Na Manceovoj sahrani bilo je 30.000 ljudi

Na Manceovoj sahrani bilo je 30.000 ljudi

Dragan Mance (1962–1985)

O Draganu Manceu i dan danas „jug“ peva („Otišo si, Dragane, ostala je tuga, uvek će te voleti „grobari“ sa „juga“), dovoljno je reći – bio je jedan i neponovljiv. Dvadeset dana pre 23. rođendana, dok je žurio na trening, izgubio je kontrolu nad automobilom i udario u stub na novosadskom putu u Zemunu. Njegovoj sahrani prisustvovalo je 30.000 ljudi. Za Partizan je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola, a poslednji pogodak postigao je dva dana pred smrt, sa bele tačke, protiv Budućnosti.

Poslednji komentari
  • ffilozoff Vreme: 22.12.2014 22:08h

    A Dimitrijevic Cava???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP