Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

KOŠARKAŠ FILIP VUKOSAVLJEVIĆ (30) ZARAĐUJE NA ZANIMLJIVOJ DESTINACIJI

Opet bih izabrao Šri Lanku!

Autor: M. Rangelov | 10.08.2014 - 13:30:00h | Komentara: 0

Dovoljno je samo zavrteti globus, bez obzira na to gde se zaustavi ili na koji deo zemljine kugle pokažete prstom, izvesno je da i tu ima naših sportista. Mnogi asovi su svoju sreću potražili na zanimljivim destinacijama. Ko bi rekao da se košarka igra u Šri Lanki i da od nje može lepo da se živi? Beograđanin Filip Vukosavljević (30) baš u toj zemlji dominira pod obručima.

Filip Vukosavljević

Košarkaški avanturista: Filip Vukosavljević

"Imao sam bukvalno tri minuta da odlučim da li ću karijeru nastaviti u ovoj zemlji"

- Trenutno nastupam za klub Avant. Ne mogu da kažem da je košarka u Šri Lanki razvijena, igra se na betonu gumenim loptama, moji saigrači na treninge dolaze pravo sa posla, pa i nisu baš mnogo zainteresovani i spremni da uče. U ekipi imam po dva Nigerijca i Litvanca. Nas petorica smo prvi stranci u istoriji njihove košarke. Nemamo ligu, igraju se turniri. Na poslednjem takmičenju, našem Avangard turinu, bili smo drugi. Ja sam proglašen za najboljeg igrača i strelca. Čuvala su me po trojica, ali sam i pored toga na utakmicama ubacio više od 200 poena. Naš glavni rival je ekipa Bluza, njihov vlasnik je sin predsednika države, sudije ih baš guraju - počinje priču Vukosavljević.

►Kako si uopšte rešio da odeš da igraš u Šri Lanki?

Tetovaže i Denis Rodman

Vukosaljević je prava atrakcija, pored košarkaškog umeća posebnu pažnju stanovnika Šri Lanke privlače Filipove tetovaže. Gotovo 70 odsto njegovog tela ukrašeno je crtežima.
- Ljudi me zaustavljaju, raspituju se, zamole za fotografiju. Nikada nisu videli čoveka sa tolikim brojem tetovaža, stvarno sam atrakcija za njih. Zovu me i srpski Denis Rodman.

- Iskreno, sasvim slučajno. Putem Fejsbuka sam video slike Nikole Kuge, koji je u tom trenutku igrao na Maldivima. Iz šale sam ga pitao da dođem kod njega. Namestilo se da je baš u tom trenutku njegovom timu bio potreban igrač, bez razmišljanja sam otišao na put. Platili su mi kartu i smeštaj, mesec dana sam igrao tamo. Gotovo da nije bilo duela da nisam ubacio 50 poena. Baš sam bio dominantan. Jedan saigrač iz Nigerije ponudio mi je da odem mesec dana u Šri Lanku, na neki njihov turnir. Posle prvog susreta sa predsednikom Avanta ponuđen mi je ugovor na tri godine. On je od mene tražio da zakucam i to je bilo dovoljno. Imao sam svega nekoliko minuta da donesem veliki odluku. Nisam pogrešio - jasan je bivši košarkaš Borca, Metalca i mnogih drugih klubova.

Filip Vukosavljević

Saigrači su mu Nigerijac i Litvanac

►Kako živiš u toj zanimljivoj, dalekoj zemlji?

- Moram priznati da živim na visokoj nozi. Klub za mene i ostale strance iznajmljuje vilu. Imamo dva kuvara, ličnog vozača... Ne mogu da se žalim. Slobodnog vremena je dosta, nekad me uhvati i nostalgija. Posebno sam srećan što mi Avant na svaka tri meseca plaća kartu da dođem u Srbiju i posetim porodicu - konsatuje stameni centar.

Filip Vukosavljević

 

Košarkaški globtroter!
Filip Vukosavljević je pravi košarkakši globtroter. Pored Šri Lanke i Maldiva, igrao je još u Maroku, na Kipru, u Bugarskoj... U Srbiji je nastupao za Borac iz Čačka i Metalac.

►Svi tvoji dalji planovi vezani su za Šri Lanku?

- Želim da posle igračke karijere postanem trener, da baš ovde otvorim košarkašku akademiju i podučavam decu. Mališani vole sport i siguran sam da bih mogao mnogo da im pomognem. Treneri i nisu baš neki stručnjaci, iskreno, ne znaju šta rade. Posle dve godine stičem i pravo nastupa za njihovu reprezentaciju. Voleo bih da odigram Azijske igre, da proširim svoje vidike - konstatuje Filip Vukosavljević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP