Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

KRVAVI DAN ZALJUBLJENIH U JUŽNOJ AFRICI

Oskar ubio devojku!

Autor: M. Grujić | 14.02.2013 - 23:19:00h | Komentara: 0

Jedan od najpoznatijih atletičara na planeti, čuveni paraolimpijac Oskar Pistorijus, počinio je stravičan zločin na Dan zaljubljenih, ubivši svoju devojku, manekenku Rivu Stinkamp (30).

Završio sa trčanjem:  Oskar Pistorijus

Završio sa trčanjem: Oskar Pistorijus | Foto: FoNet - AP

Južnoafrička policija odmah je uhapsila popularnog “blejd ranera” zbog osnovane sumnje da je u sopstvenom domu, u Pretoriji, oko tri sata posle ponoći upucao dragu osobu hicima u ruku i glavu, iz devetomilimetarskog pištolja. U prvom mahu pojavila se verzija da je Oskar svoju pokojnu devojku zamenio s provalnikom i da ju je zbog toga upucao, ali kako je navela policija, to nije istina.


Pistorijus držao arsenal oružja


Oblast Gauteng, u kojoj živi i Oskar Pistorijus, poznata je po velikom broju pljački.
Zbog toga je i južnoafrički atletičar spavao s pištoljem pored kreveta, uz prozor je imao automatsku pušku, a iza svakih vrata držao je bejzbol palice.

- Policija je dobila poziv u jutarnjim časovima i kada je patrola stigla na adresu zatekla je ekipu Hitne pomoći koja pokušava da oživi ženu pogođenu iz vatrenog oružja, koja je imala četiri prostrelne rane. Policija je pronašla pištolj kalibra devet milimetara i odvela je 26-godišnjeg čoveka u pritvor.
Veče uoči toga, policija je dobila i prijavu od komšija da se iz kuće Oskara Pistorijusa čuje vrištanje i teške svađe - rekla je policijska portparolka Katlego Mogale i dodala da je policija u prethodnom periodu u više navrata intervenisala zbog nasilja u porodici u kući Oskara Pistorijusa.

Riva Stinkamp je u Južnoj Africi bila poznata kao lice “Avona” i sa naslovnice čuvenog FHM magazina, a ona i Pistorijus počeli su da se zabavljaju u novembru prošle godine, nedugo nakon što je sprinter raskinuo vezu dugu 18 meseci sa Samantom Tejlor. Oskar je trebalo da bude izveden pred sudiju 15. februara.

Prvi paraolimpijac na Olimpijskim igrama

Pistorijus je rođen bez fibule u obe noge i sa 11 meseci amputirane su mu obe noge. Ušao je u istoriju kada je 2012. godine nastupio na Olimpijskim igrama kao prvi paraolimpijac sa obe amputirane noge. Učestvovao je u trci na 400 metara i štafeti 4 x 400 metara. Na Paraolimpijskim igrama osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara. Pistorijus je tek 2008. godine uspeo da dokaže da mu proteze za nogu ne omogućavaju nikakvu prednost i od tada mu IAAF (Međunarodna atletska federacija) dozvoljava da se nadmeće u regularnoj konkurenciji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP