Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

GLUPOST ILI ŠALA?

Siguran sam da je naš lažnjak nasmejao i Novaka Đokovića!

Autor: Dražen Ostojić | 01.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Turski mediji „Milijet“ i „CNN Turk“ pokušavaju da sakriju svoju ispalu kada su preneli izmišljenu vest po kojoj je Novak Đoković promenio veru i prešao u islam.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Profimedia

Iako se Novakov PR tim momentalno oglasio i demantovao istinitost pomenutog sadržaja, koji je inače objavio satirični portal „Sarajevo365“, postoji još svetskih medija koji su se upecali na ovu nesvakidašnju informaciju.


Ko je, zapravo, čovek koji je „preveo“ Novaka Đokovića u islam? Ko je autor teksta koji je, valjda, trebalo da ima šaljivu konotaciju?! „Alo!“ je odgovor pronašao u Sarajevu. Tvorac lažnjaka na koji su pali i mnogi ugledni mediji zove se Mirsad Letić, rođen je u Nemačkoj, ima 37 godina i za sebe kaže da nije novinar, već kontent menadžer, osnivač i vlasnik portala „Sarajevo355“, sajta s kojeg je cela izmišljotina i krenula...

- Šta ste hteli da postignete objavljivanjem vesti da Đoković menja veru?
- Želeo sam da se narod zapita da li su baš sve vesti koje svakodnevno čitaju istinite! Da se vidi i koliko su mediji profesionalni.

- Zašto ste izabrali baš srpskog tenisera?
- Zato što je vrhunski sportista, najbolji igrač današnjice, ali iznad svega veliki čovek i humanista. Đoković se dokazao kada je nakon užasnih poplava pomogao Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini. Tada je bio veoma ljut na CNN i BBC što ne izveštavaju na pravi način. Baš kao što je javnost u BiH razočarana izveštavanjem CNN-a o situaciji u Gazi, gde se godinama ponavlja isto, kako Palestinci raketama gađaju Izrael.

Mirsad Letić

Mirsad Letić


- Želeli ste, dakle, da preko Novaka skrenete pažnju, a da li ste razmišljali da biste takvim tekstom mogli nekoga da uvredite?
- Šta ima uvredljivo u tome da neko prelazi u islam? Apsolutno ništa. Smatram da nikoga ne može da uvredi vest da je neko primio neku veru, bilo ona pravoslavna, katolička, islamska... Svaka vera treba da širi mir i ljubav.

- Možete li da pretpostavite kakva je bila reakcija Novaka Đokovića, njegov PR tim je odmah reagovao?
- S obzirom na to da je lafčina, istinski car, verujem da se nasmejao. Uostalom, i on sam zna da se venčao u crkvi. Ovom prilikom ga pozdravljam, želim da nastavi sa osvajanjem teniskih turnira. Mnogo sreće i zdravlja njegovoj porodici. Srdačan pozdrav Beogradu iz Sarajeva. I ne dajte da vas neko prevari - zaključuje Mirsad Letić, koji nam otkriva da je dan po objavljivanju vesti o Đokoviću i promeni vere dobio niz čestitki, ali i priznaje da je bilo onih koji su ga častili komentarima tipa „čista glupost“.

Opijati su krivi što su nas citirali

- Kako tumačite to što su ugledni turski mediji citirali vašu izmišljotinu, predstavljajući je kao činjenicu?
- Neprofesionalizam ili korišćenje opijata. Jedno od to dvoje, mada mi se više čini da vole da kradu tekstove sa portala, a da nas ne potpišu kao izvor, tako da mi „CNN Turk“ i „Milijet“ dođu jedno 1.000 maraka - konstatuje Mirsad Letić.

„Zukorlić nagovorio Noleta da promeni veru“
 

- Da li ste iz konačne verzije izmišljene vesti na kraju izbacili neki deo?
- Jesam. To da je muftija Zukorlić potvrdio za portal „Sarajevo365“ da je Novaka na promenu vere nagovorio prilikom jednog susreta u Dubaiju!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP