Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

ČOVIĆ I VUJOŠEVIĆ DOSPELI U DRUŠTVO NAJVEĆIH NASILNIKA U SPORTU

Sve je počelo od Arkana!

Autor: Ekipa Alo! | 06.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Fizički obračun između Nebojše Čovića i Dejana Anđusa, kojim će se narednih dana pozabaviti i istražni organi, osvežio je duh nekih prošlih vremena kada je bilo sasvim uobičajeno da se ovdašnji sportski funkcioneri ponašaju kao da su na divljem zapadu.

Bog i batina srpskog sporta početkom  devedesetih: Željko  Ražnatović Arkan

Bog i batina srpskog sporta početkom devedesetih: Željko Ražnatović Arkan | Foto: RAS

Samo dan nakon što je Duško Vujošević sramotno, pred gomilom svedoka, ščepao za gušu svog košarkaša Bogdana Bogdanovića, usledio je novi, izgleda mnogo gori incident u kome je, prema sopstvenim navodima, novinar Anđus pretučen posle emisije ispred prostorija TV “Kopernikus” od Nebojše Čovića. Jeste da Duško Vujošević nije izudarao Bogdanovića, već ga je “samo” ščepao za vrat, ali je jasno da se radi o još jednom nasilničkom potezu. Naravno, po stepenu incidentnosti u pitanju je bezazleniji ispad nego što je to, navodno, prebijanje nekoga, ali opet i taj gest pokazuje da ni trener Partizana ne preza od fizičkog obračuna.


Zdravko Mamić - lider u regionu!
 

I to ne samo po broju uspešno prodatih fudbalera već i po načinu na koji se obračunava sa neistomišljenicima. Vrhunac Mamićevog ludila videli smo proletos u Splitu, kada je posle radosti zbog pobede Dinama nad Hajdukom (2:0), popularni Maminjo ušao u klinč sa Ivom Begom, legendom “bilih”.

Bilo kako bilo, ovim potezima su funkcioneri večitih košarkaških rivala upali u “eminentno” društvance u kome se od ranije nalaze Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji predsednik FK Obilić, i Predrag Danilović, predsednik KK Partizan, koji su se vrlo često fizički “sporazumevali” sa neistomišljenicima.

Bivši fudbalski sudija Zoran Arsić ispričao je pre nekoliko godina kako mu je lično Arkan stavio pištolj na čelo i udario mu šamar zbog suđenja na utakmici koju je Obilić izgubio krajem devedesetih. Subotički arbitar je naveo i da su ga posle te utakmice ljudi iz Saveza molili da ništa ne piše o incidentu i obećali da više neće suditi klubu sa Vračara.

Nebojša  Čović

Nebojša Čović


- Ražnatović me je ošamario u svlačionici. Ne čudi me što sam tako prošao, jer on je tada bio toliko moćan. Nisam hteo da odstupim, bio sam odvažan, pokazao sam hrabrost, jer je drugo poluvreme kasnilo 15 minuta - ispričao je Arsić.

Predrag Danilović, predsednik KK Partizan je sada, već davne 2007. godine nasrnuo na sudiju Marka Jurasa u svlačionici vršačke hale „Milenijum“. Prema navodima koji su se tada pojavili u javnosti, nekadašnji reprezentativac SRJ je sudiju Jurasa gurnuo preko torbe, nakon čega se arbitar našao na podu, da bi kasnije počeo i da ga udara pesnicama po glavi. Zvanični medicinski izveštaj je konstatovao da su „Jurasu nanesene lakše telesne povrede“, a predsednik Partizana se iste večeri pojavio u policiji, kako bi dao izjavu.

Duško  Vujošević

Duško Vujošević


- Ceo slučaj je preuveličan. Ja sam u policiju otišao dobrovoljno, a posle toga sam se vratio za Beograd - istakao je svojevremeno Danilović, koji je nešto kasnije suspendovan na dve godine zabrane vršenja funkcionerskih dužnosti od strane disciplinskih organa KS Srbije.

Sudski epilog ovog sukoba nije usledio, a navodno je sudija Juras posle nekog vremena pristao na vansudsko poravnjanje sa Danilovićem.
Poslednji komentari
  • a ha Vreme: 06.06.2014 10:43h

    Sudski epilog ovog sukoba nije usledio, a navodno je sudija Juras posle nekog vremena pristao na vansudsko poravnjanje sa Danilovićem. ha ha ...samo za grobare..jedan od primera...mada nešto se kao kroz maglu sećam nekog dela auta..kakve to veze ima sa košarkom..a da ...gepek....prijatan dan aha

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP