Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

DA LI JE OVO IZOLOVAN SLUČAJ ILI SE POLITIČARI ZAISTA POVLAČE IZ SPORTA?

Svi se čistite!

Autor: Ekipa Alo! | 20.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Ostavka Zorana Babića na funkciju predsednika Vaterpolo saveza Srbije nastavak je sprovođenja naredbe vrha njegove partije i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da svi članovi glavnog odbora SNS-a treba da podnesu ostavke na funkcije u sportskim klubovima.

Naredio povlačenje!:  Aleksandar Vučić

Naredio povlačenje!: Aleksandar Vučić | Foto: Miloš Perić

Babićeva odluka usledila je posle odustajanja njegovog partijskog kolege Bratislava Gašića od kandidature za predsednika Tensikog saveza Srbije, a prema informacijama iz tabora naprednjaka, narednih dana uslediće i napuštanje funkcija u sportskim klubovima još nekih članova te partije.

Političko-fudbalski prijatelji: Dačić i Karadžić

Političko-fudbalski prijatelji: Dačić i Karadžić | Foto: Marko Metlaš

Stranke i dalje drže klubove
i saveze


Možda su pojedini čelnici partija podneli ostavke, ali političari su i dalje pokrovitelji vladajućih struktura u skoro svim klubovima. Dakle, ne moraju da se eksponiraju. I dalje će vedriti i oblačiti u klubovima zbog prijateljstava sa Aleksandrom Vučićem ili Ivicom Dačićem.

- Smatram da političari treba da se povuku iz sporta i da ostanu samo navijači klubova i reprezentacije, kao što će članovi SNS-a od sada i činiti, a da sportisti i sportski radnici nastave da vode sportska društva - obrazložio je Babić svoju ostavku.

Istina, iako su se vladajuće stranke malo ohladile od funkcija u upravama poznatih klubova tokom ove jeseni, uglavnom posle ostavki Branka Ružića (SPS) u Upravnom odboru FK Partizan i Aleksandra Antića (SPS) u FK Crvena zvezda, kao i “prinudnog odmora” na koji su poslati potpredsednici crveno-belih Slaviša Kokeza (SNS) i Ivica Tončev (SPS), jer sada Dragan Džajić vodi glavnu reč na “Marakani”, politički funkcioneri i dalje su veoma prisutni u sportskim klubovima, ako ne direktno, onda na posredan način.

Da li će tražiti od Veroljuba Stevanovića da digne ruke od Radničkog?: Dinkić

Da li će tražiti od Veroljuba Stevanovića da digne ruke od Radničkog?: Dinkić | Foto: Marko Metlaš


Ima ih uglavnom u redovima crveno-belih i crno-belih, logično, jer je popularno sedeti u foteljema ovih klubova, ali i u niškom ili kragujevačkom Radničkom nisu uskraćeni za pomoć političkih funkcionera, kao što je, recimo, Veroljub Stevanović (URS), koji finansira Kragujevčane (kako fudbal, tako i košarku i vaterpolo) ili lokalni čelnik SNS-a iz Niša Darko Bulatović, koji je i dalje zvanično predsednik “Reala s Nišave” (iako je suspendovan od strane FSS-a).

Otišao Duda, a hoće  li i Đilas iz KSS?

Otišao Duda, a hoće li i Đilas iz KSS? | Foto: Marko Metlaš


Ne zaboravljamo ni Košarkaški savez Srbije, na čijem je čelu i dalje predsednik DS-a Dragan Đilas, ili SD Crvena zvezda, gde je Petar Škundrić (SPS) i dalje predsednik.

Od fudbala se polako  već distancira: Nebojša Čović

Od fudbala se polako već distancira: Nebojša Čović | Foto: Marko Metlaš


Dakle, ima još dosta političara na pozicijama u klubovima i sigurno je da dok ne napuste funkcije i dok se ne izvrši ozbiljna depolitizacija klubova, neće biti napretka srpskog sporta. Zato je Babićev potez za pohvalu i to je recept za njegove kolege - svi se čistite!

Prepušta vaterpolo - vaterpolistima: Zoran Babić

Prepušta vaterpolo - vaterpolistima: Zoran Babić | Foto: Beta

Slaviša Kokeza

Slaviša Kokeza | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kokeza: Neću da vam kažem da li odlazim!


Slaviša Kokeza, potpredsednik FK Crvena zvezda, nije juče želeo da otkrije da li će slediti primer stranačkog kolege Zorana Babića i podneti ostavku.
- Ne mogu zaista da komentarišem ništa za medije. Rekao sam još ranije da neću davati izjave do kraja prvenstva. Bilo bi nekorektno da sada to prekršim. Izvinite i hvala na razumevanju - rekao je Kokeza agenciji Tanjug.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 20.11.2013 08:39h

    pa normalno da treba da odu, nisu oni bogovi.ne rade ni ono zasta ih narod glasao a kamoli jos i sport. lopurda i nista drugo.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 11:41h

    Сада када Вучко отера своје из спорта, има да уместо њих нагрну Ђиласови јуришници. Добро су се сетили Алек и Ђидо, како да оставе у животу Демократску странку. Да се Власе не сете. Стоп злочину!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP