Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

MILORAD ČAVIĆ, NAJBOLJI SRPSKI PLIVAČ SVIH VREMENA, ZA ALO!:

U Srbiji smo nežni prema ubicama i pedofilima!

Autor: V. Nestorović | 26.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

O nekim stvarima je u Srbiji bolje ne pričati i mnogo se toga gura pod tepih, ali ipak tvrdnje našeg najboljeg plivača svih vremena Milorada Čavića da je pedofilija prisutna u srpskom sportu deluju nestvarno.

Čavić smatra da kazne moraju biti strože

Čavić smatra da kazne moraju biti strože | Foto: Nebojša Raus

- Istina je da je pedofilija ozbiljan problem u svakom sportu u Srbiji. Lično mislim da čak i da je u pitanju samo jedno dete, problem je preozbiljan, a suludo je verovati da nema više ugroženih. Tamo gde su deca, tamo su i prilike, a mere protiv pedofilije su neadekvatne u Srbiji. U Srbiji je zatvorska kazna za nastavnike ili trenere u slučajevima pedofilije od jedne do deset godina, a psihološka šteta učinjena tom detetu je doživotna.

Na zapadu, sportski savezi uslovljavaju trenere da jednom godišnje prisustvuju seminarima o toj temi jer nikako ne smemo da pođemo od pretpostavke da se neke stvari podrazumevaju. Takva edukacija, za sada, ne postoji u Srbiji - počinje priču za „Alo!“ Čavić.

Da li ste o ovom problemu razgovarali s ministrom Udovičićem ili sa nekim drugim?
- Nisam bio u prilici da porazgovaram sa ministrom Udovičićem, ali predložio sam nekoliko ideja u vezi s ovim problemom njegovom prijatelju i savetniku u ministarstvu. Za početak, smatram da bi relativno malo koštalo da se organizuje ta obavezna edukacija i u saradnji sa MUP-om treba predložiti ozbiljnije mere kako bismo zaštitili decu i budućnost Srbije. Bolje bi bilo da se pokrene ta inicijativa što pre nego da nam katalizator za promenu bude nečije dete sutra u novinama.

Mislite li da ste načeli temu koja se gura pod tepih u Srbiji?
- Bez sumnje je pedofilija za sve rukovodioce u sportu tabu, jer kada bi izronilo nešto, sigurni su da bi njihova politička budućnost i budućnost u sportu bila ugrožena.

Da li smatrate da su kazne za pedofile previše blage u našoj zemlji?
- Smatram da su mnoge kazne previše blage u Srbiji. Pretprošle godine je moj najbolji prijatelj izgubio rođenog brata, koji je nastradao od pijanog vozača. Dok su gurali tog čoveka u kolicima na VMA, on je pevao na sav glas, kao da nije ni izašao iz kafane. Ironija je što je otac mog prijatelja advokat i rekao mi je da najverovatnije ta osoba neće robijati više od četiri godine. Pošto živim u Srbiji, prihvatam je takvu kakva je, kao i njene zakone, pa tako moram i da verujem da svaki član u našem zakonskom sistemu ima i svoje zašto - rekao je Čavić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP