Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

BOŽA MALJKOVIĆ ZA ALO! O ULOZI BIVŠIH BOKSERA U KRIZI NA KRIMU

Ukrajini neće pomoći ni Kličko ni Valujev!

Autor: P. Vuković | 01.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ukrajina polako postaje bure baruta globalnih razmera, a na situaciju u toj istočnoevropskoj zemlji nisu imuni ni ugledni sportski radnici. Božidar Maljković, iskusni košarkaški stručnjak, osvrnuo se na činjenicu da na suprotstavljenim stranama, ukrajinskoj i ruskoj, učestvuju dva bokserska šampiona, Vitalij Kličko i Nikolaj Valujev. Samo prisustvo sportista u politici neće doprineti smirenju tenzije, smatra Maljković.

Dobro je što u  svetu postoji  državnik kao što je  Putin: Maljković

Dobro je što u svetu postoji državnik kao što je Putin: Maljković | Foto: FoNet / EPA

- Kličko je veliko ime, fantastičan borac. Primer i uzor u svemu. Ako oni osećaju da treba da se bore za svoju stvar, ne mogu ništa da im zamerim. Isto je i sa Valujevom. Sportisti su veoma smireni ljudi, svesni svojih moći i kvaliteta i treba da unesu mir. Ali, plašim se da mira neće biti u skorije vreme jer je Ukrajina veoma podeljena. Teško da nešto može da im pomogne - rekao je Maljković za „Alo!“.
Maljković dodaje da ne navija ni za jednu stranu, već za mir.

Vitalij Kličko

Vitalij Kličko

Vitalij Kličko - čelična pesnica


Vitalij Kličko (43) višesturki je bokserski šampion sveta. Rođen je u sovjetskom Kirgistanu. Spada u retke boksere doktore nauka. Zovu ga „čelična pesnica“, a vodi partiju zanimljivog imena Udar. U politici se aktivirao 2006. godine, kada se kandidovao za gradonačelnika Kijeva, ali je izgubio od trenutnog gradonačelnika Leonida Černoveckog.

- Nisam rusofil, niti sam proamerički čovek. Srbin sam, kosmopolita, gledam božju pravdu i mir. Neko bi rekao da sam pesimista, ali sam realista kada kažem da se situacija neće smiriti. Rusi će pokušati da zaštite svoje ljude na Krimu, a što se tiče njihovog predsednika Vladimira Putina, dobro je da postoji takav državnik. On održava balans u svetu svojim ponašanjem i hrabrošću. Dobro je da postoji ravnoteža, da ne postoje SAD kao glavni šerif i da niko ne može da im priđe.
To smo mi dobro osetili na svojoj koži. Priča se o Putinovoj „čvrstoj ruci“. Ali, u Rusiji ima 137 različitih nacionalnosti, neka mi neko objasni kako to može da se drži pod kontrolom?
Mi u košarci imamo 12 igrača, pa kad neko uspostavi disciplinu u timu, kažu da vlada čvrstom rukom i da je to dobro. Naravno, treba poštovati ljudska prava pre svega - kaže srpski trener.
Kod Maljkovića ne postoji bojazan da bi nasilje moglo da eskalira i time postane i naš problem.

- Neće se to dogoditi, ali me više brine ovo što se nedavno desilo u Bosni i Hercegovini, jer nam je blizu. Setimo se studetskih protesta, napaćene raje koja se diže - zaključio je Maljković.

Nikolaj Valujev

Nikolaj Valujev

Nikolaj Valujev - zver sa istoka


Nikolaj Valujev je profesionalno boksovao do 2009. godine. Dva puta je bio šampion u teškoj kategoriji, a u karijeri je pobedio Džona Ruiza, Džamela Meklajna i Ivandera Holifilda. Rođen je u Sankt Peterburgu, a 2011. godine je postao član ruskog parlamenta, kao predstavnik partije Ujedinjena Rusija. Najviši je bokser na planeti, a zovu ga „zver sa istoka“.

Novak Đoković

Novak Đoković

Nole, Rafa i Mari se zalažu za mir


Podršku smirivanju tenzije u Ukrajini dali su vodeći svetski teniseri Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari. Oni su Ukrajincima poslali video-snimak u kojem se zalažu mir, a Nole je podržao akciju rečima: „Šaljem ljubav i podršku ljudima u Ukrajini. Zaustavite rat i donesite mir“.
- To što su oni uradili je sjajna stvar. Njihov glas se daleko čuje. Kada se šampioni tako ponašaju, to je fantastična dobit. Treba da budemo srećni što imamo sportistu kao što je Novak, koji je primer svim sportistima. Klinci se identifikuju sa svojim idolima, a Novak, Rafa i Mari to jesu. To je velika dobit za Evropu - rekao je Maljković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP