Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

DINO RAĐA :

Uvek je bilo i biće budala!

Autor: M. Zdravković | 26.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 5

Dino Rađa, proslavljeni košarkaš, upamćen je među Srbima i po tome što se u avgustu 1995. godine slikao zajedno sa Stojkom Vrankovićem i Franjom Tuđmanom posle pada Knina.

Dino Rađa

Dino Rađa

Ali, 18 godina kasnije, Rađa je veliki pacifista, čovek koji moderno razmišlja i u razgovoru za „Alo!“ ističe da ne razume poteze ni „torcide“, a ni i Josipa Šimunića, koji su klicali ustaške parole.


- Ha, dajte, vidite, uvek je bilo i biće budala - u startu nam je rekao Rađa na pominjanje onoga što se u nedelju uveče desilo na „Poljudu“.

- Split je vaš grad, da li vam smeta kada se u njemu otvoreno propagira fašizam ili ustaštvo?
- Mislim da sam vam dovoljno rekao na početku. Verujem da stvari treba staviti u perspektivu gledanja u budućnost, a ne u prošlost. Samim tim, smeta mi pozivanje na mržnju.

- Opravdavate li skandiranje „torcide“?
- Nikako! Najveća je šteta nanesena Hajduku jer je klub taj koji ispašta zbog šačice neodgovornih budala.

- A ustaško urlanje Džoa Šimunića na „Maksimiru“?
- Nisam video taj gest, ali sam pročitao u medijima. Šta da vam kažem, javna je ličnost, odrastao čovek, mora da snosi posledice za sve što radi, bilo da je u restoranu, u saobraćaju ili na stadionu. Pogrešio je i biće verovatno kažnjen za to - zaključio je Rađa.
Poslednji komentari
  • Milan Petrovic Vreme: 26.11.2013 18:33h

    Kod njih vidimo histeriju ustastva a kod nas velicanje cetnistva iako su obe ideologije i oba pokreta cinile zlocine. Ustase mnogo vise na Srbima a cetnici nad nezasticenim muslimanima i hrvatskim selima koja su bila pod Italijanskom kontrolom. Obe grupacije su saradjivale sa Italijanima i Nemcima sto je i sam Mihailovic priznao nazivajuci to precutnom saradnjom zarad unistenja partizana. Na zalost katastrofalna ekonomska situacija je dovela do toga da se ove sovinisticke ideologije iznova vrate i da im se daju opravdanja za ono sto su radili u ratu i to od strane pojedinih uticajnih ljudi u drustvu. Tek kada iznova postanemo jaka, pravna i samopostujuca drzava (e) ovo varvarstvo ce da prestane. Jedino tada. A ukoliko nekoga interesuje da vidi originalna dokumenta i da shvati sta su cetnistvo i ustastvo i opasnost njihovu neka ode na ebay i pogleda knjigu Istinska Protivurecnost. Eto bam prilike da posedujete dokumente, slike i argumente za vasa ubedjenja

  • boco Vreme: 26.11.2013 21:07h

    radja je bio organizator silaska sa pobednickog postolja 1995 god kad se reprezentacija jugoslavija penjala na isto da primi zlato, slikao se sa tudjmanom i sad kad je proslo 20-ak godina malo se opametio. bolje ikad nego nikad, ali treba da se seti sta je pricao i radio ...... kako toni kukoc nije imao takvih ispada

  • malisa ch Vreme: 26.11.2013 21:56h

    milane petrovicu. cetnici su bila srpska vojska , koja se borila na strani saveznika !!! a ustase paravojska koja je klala na strani okupatora... milane petrovicu..to je ORIGINALNO . I TACNO.

  • sport11 Vreme: 27.11.2013 07:48h

    malisa ch pričaš gluposti.te se sakrivaš iza nadimka,dok je Milan to javno rekao

  • dejan Vreme: 28.11.2013 01:32h

    vi u beogradu ste optereceni previse o Simunicu. on nije pozdravio kako vi sanjate. pozdrav za dom je od nikole subic zrinski 1566 god. nad turcima. pozdrav nema nista o ratu. patrijot biti nije criminal.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP