Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

MANJE NOVCA ZA VEČITE

Vučić: Zvezdi dato više para u fudbalu, a Partizanu u košarci!

Autor: S. R. | 08.04.2014 - 23:08:00h | Komentara: 1

Aleksandar Vučić najavio je drastično smanjenje finansijske pomoći Partizanu i Crvenoj zvezdi od strane državnih firmi i ponovio da je jedino rešenje za izlazak večitih iz finansijske krize - privatizacija!

Sam protiv trojice: Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Veoma me bole prozivke navijača i vređanja, jer smatram da ih nisam zaslužio. Istina je sledeća, navijač sam Crvene zvezde, a košarku sam trenirao u Partizanu jer mi je bilo lakše da u Bloku 70 idem na treninge. To ne krijem, nikada nisam, a niko to ni u svetu ne čini”, izjavio je Vučić u emisiji “Upitnik” na “RTS”-u.
Prvi potpredsednik Vlade kaže da mu je cilj da oba kluba imaju jednak tretman.
Kao ozbiljnom čoveku cilj mi je da i jedni i drugi imaju ravnopravan tretman od države. Tužno je i veoma loše što ostali klubovi u poređenju sa njima dobijaju promile”, kazao je Vučić.

“UCENE NE TRPIM”!
Hoću da kažem da na mene niko neće vršiti pritisak, jer ne vrši ni Ketrin Ešton, ni Rusi, ni Amerikanci, sa mnom takko ne može da niko da razgovara, jezikom pretnji i ucena, osuda. Uđite u politiku pa se takmičite. Taj novac plaćaju poreski obveznici Srbije i zato ćemo one klubove koji to nisu najbolje razumeli morati da usmerimo da nađu one koji im odgovaraju. Država razume potrebe sporta, pomagaće i dalje, ali mnogo manje”, izjavio je Vučić.

On se osrvnuo i na vlasničku strukturu kompanije “Gasprom”.
Za sve neznalice, “Gasprom” je čisto ruska kompanija, nije Srbija vlasnik 49 odsto. Da budem pošten, srpska država odigrala je 2010. ili 2011. godine ulogu u potpisivanju ugovora između Zvezde i “Gasproma”, ali kakve ja veze imam s tim”, upitao je Vučić.

A, onda je izneo i konkretne podatke:
FK Crvena zvezda je u poslednjih 12 godina imala veću podršku. To nisu ugovori pet puta po tri miliona, već 2,2 miliona na pet godina. Što se tiče košarke, Partizan je imao veću podršku. Od kompanije “Dunav osiguranje”, crno-belima je dato 155 miliona dinara, a crveno-belima 46. Od Komercijalne banke, u periodu od 2006. godine do danas, Partizan je dobio 1,15 miliona evra, a Crvena zvezda 450.000 evra”.
Na kraju, privatizacija se nameće kao jedina opcija.
Rešenje je privatizacija, da budu čisti odnosi i da imamo ljude u sportu koji se bave sportom, a ne politikom. Takođe, i političare koji se ne mešaju u sport, tako da će svi članovi SNS-a morati da se povuku iz sporta”, rekao je na kraju Vučić.
Poslednji komentari
  • Ivo Vreme: 09.04.2014 00:20h

    Dule objasnio kada I zašto je Gasprom dao pare FKCZ (Škunidrić tada minister enegetike , u upravi KKFK, zatim predsednik SD CZ), nego ne reče prepošteni Vučić otud njegov bata u KK CZ, pa brat od Malog , I zašto je uopšte država davala pare KKCZ u proteklih 10 godina kad nikakv rezultat nisu imali (svi trofeji u KKP), drugo nije spomenuo period 2003-2008 koliko je dato KKCZ, a pogotovo otkud to da država daje pare privatnom Čovićevom klubu KKCZ B. Znači, Dule je u SVEMU BIO U PRAVU , a ovo je čista demagogija, nismo ni očekivali drugo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP