Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

NACIONALISTI OPET U FOKUSU

“Zabraniti Mihajloviću ulazak u Hrvatsku”!

Autor: S. R. | 20.03.2013 - 16:02:00h | Komentara: 0

Čuvena antisrpska politčka partija iz Hrvatske, HSP (Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević), zatražila je od tamošnjih vlasti da se siniši mihajloviću zabramni ulazak u zwemlju zbog izjava datih u intervjuu “Gazeti delo sport”.

hsp

Poznati po netoleranciji prema Srbima: Hrvatska stranka prava

Mihajlović je u pomenutom razgovoru sa italijanskim sportskim dnevnikom, između ostalog, rekao da je davao pare tokom rata u bivšoj SFRJ za koje su kupljenii oružje, lekovi, hrana i napomenuo da je njegov prijatelj Arkan pravio zločine ali i branio Srbe od Hrvata.

“Dužni smo reagovati na vest, odnosno intervju sa selektorom srpske fudbalske reprezentacije, Sinišom Mihajlovićem koji je izdao ugledni italijanski medij “Gazetta dello Sport”. U tom intervjuu su vidljiva priznanja krivičnih dela od strane g. Siniše Mihajlovića koja je počinio na teritoriji Republike Hrvatske za vreme Domovinskog rata”.
“Njegove reči su čisto priznanje počinjenja krivičnih dela navedenih u Krivičnom zakonu (NN 125/ 11), glava 32. (Krivična dela protiv Republike Hrvatske), čl. 340. i 344., a konkretno se radi o delima veleizdaje i pomaganja neprijatelju, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru”.
“Takođe, priznaje svoje prijateljske veze sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, te ga u svojim navodima i glorifikuje”.
“Shodno gore navedenim činjenicama, tražimo od Državnog tužilaštva Republike Hrvatske hitnu reakciju i istragu da se utvrdi povezanost g. Siniše Mihajlovića sa pobunom srpskih terorista na teritoriji Republike Hrvatske. Takođe, tražimo da se, shodno priznanju i navodima navedenog gospodina, hitno proglasi nepoželjnom osobom u Republici Hrvatskoj (persona non grata), pogotovo zato što će isti voditi srpsku reprezentaciju na utakmici protiv Hrvatske u petak”, stoji između ostalog u saopštenju ove partije, čiji je potpisnik Damir Ćosić-Roda, zamenik glavnog sekretara stranke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP