Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zanimljivosti

NENAD ZIMONJIĆ, NAJBOLJI SRPSKI DUBL IGRAČ:

Zakucao sam se u drvo kao klinac

Autor: P. Vuković | 19.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nenad Zimonjić (38), najbolji srpski dubl igrač u istoriji, kao i većina ljudi, imao je burno detinjstvo. Pravio je mali Ziki raznorazne igrarije, a ponekad je osećao posledice na svojoj koži. Priseća se naš teniser u razgovoru za „Alo!“ da je pre 30 godina završio u gipsu, isključivo zbog svoje nepažnje.

Sa tri i po godine sam  se spuštao sa  Pančićevog  vrha na  Kopaoniku

Sa tri i po godine sam se spuštao sa Pančićevog vrha na Kopaoniku | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Išli smo na rekreativnu nastavu, ne znam da li sam imao sedam ili osam godina. Ne sećam se ni koja je planina bila. Skijao sam, društvo i ja smo se spuštali niz neku uvalu, dole je bio potočić. Udario sam u jedno od stabala i tako iščašio koleno. Nije bilo previše strašno, ali sam morao da nosim gips mesec dana. Iz ove perspektive, to mi deluje baš smešno, mada mi tada nije bilo do smeha - rekao je Zimonjić.


S obzirom na to da je Zimonjić tek sa deset godina počeo ozbiljno da se bavi tenisom, povreda nije uticala na igrački razvoj.

„Skijao sam sa društvom,  spuštali smo se niz uvalu, dole je bio potočić, a ja sam naleteo i  udario u jedno od stabala“

„Skijao sam sa društvom, spuštali smo se niz uvalu, dole je bio potočić, a ja sam naleteo i udario u jedno od stabala“ | Foto: privatna arhiva


- Srećom, to je bilo ranije. Ma svašta smo kao klinci radili. Pravili smo skakaonice, zaletali se, skijali kroz šumu. Eto, desila se ta povreda zbog totalne gluposti. Maltene, spuštao sam se sa ekipom niz provaliju, u savijenom položaju. To je bio utoliko veći šok za mene, jer sam naučio da skijam kad sam prohodao. Sa tri i po godine sam se spuštao sa Pančićevog vrha na Kopaoniku, u životu se nisam povredio skijajući, osim tada - zaključio je Zimonjić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP