Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OTKRIO ZA ALO!

Bata Živojinović: Jedan prijatelj
je želeo da umrem!

Autor: Aleksandra Radojević | 08.02.2013 - 17:50:00h | Komentara: 6

Sa osmehom na licu i raširenih ruku, u banji Selters dočekao nas je legendarni glumac Velimir Živojinović (79), koji se posle teškog moždanog udara uspešno oporavlja, pa je čak i stao na noge, a njegova supruga Lula (72) nas je uvela u salu uz komentar: „Dođite da vidite kako se oporavio moj Bata!“

Bata Živojinović u punoj formi!

Bata Živojinović u punoj formi! | Foto: Goran Srdanov

 

Čim smo ga ugledali, znali smo da je ona u pravu, a na naše pitanje kako se oseća, legendarni Valter je kao iz topa odgovorio: „Odlično“. I zaista je tako, bez problema diže tegove, vozi bicikl, čak je i prohodao. Dok smo čekali da Bata završi prvu terapiju, pričali smo sa Lulom.

Bata i supruga

Bata sa suprugom Lulom | Foto: Goran Srdanov

 

- Malopre me je zvao da mi kaže: „Nisi ti režiser ovde, pusti ljude da rade“ - sa osmehom nam je ispričala gospođa Živojinović, a onda smo imali priliku da popričamo i sa legendom srpskog glumišta.
- Kad me neko pita kako si, mogu da odgovorim ili ne. Jer „kako si“ ne znači ništa. Da bi znala kako sam stvarno, moraš da znaš jednu tajnu o ljudima.

Radi na svom zdravlju: Bata Živojinović

Radi na svom zdravlju: Bata Živojinović | Foto: Goran Srdanov

 

Ako nema tajni, onda nema ni života - kaže nam Valter, pun energije i sa osmehom na licu, a potom dodaje:
- Ja sam imao zadovoljstvo da su svi ovde uz mene i važno je da ih ja skupim. Nije dovoljno da me stavite u krevet ili kolica, važno je videti gde sam i šta radim. Da živim i da postojim kao da je sve u redu - sa mnogo optimizma nam priča Bata, a zatim dodaje i da su ga pojedini prijatelji razočarali.
- Jesu, mnogi su me prijatelji razočarali, ali ne volim da pričam o tome - kaže glumac.
Njegova supruga dobacuje:

„Glumiću u ‚Montevideu 3‘”!
Dok smo sa Batom ispijali kafu, upitali smo ga i koji su mu planovi kada se potpuno oporavi.
- Ja u svojoj mašti imam planove. Ali, imam ja i konkretnih projekata. Evo, sad počinje treći deo „Montevidea“, u kojem igram glavnu ulogu - kaže Bata, dok nam je Lula objasnila koju ulogu on tumači.
- On igra onog dečka što čisti obuću, znate, samo kad je odrastao - kaže Lula.

- Pravi prijatelji su ostali pravi. Veljko Bulajić, Dragoslav Lazić, Bjela. To su naši pravi prijatelji - priča nam gospođa Živojinović, dok je Bata prekida u pola rečenice.
- Nijednog pravog prijatelja nisam video da je dolazio sa zlom namerom. Ipak, bio je jedan koji je došao, ja sam ustao, a on je mislio da nikada neću moći da legnem, pa ponovo da ustanem - rekao nam je Bata, koji nije želeo da takvim ljudima daje na značaju pa nam nije otkrio identitet dotičnog „prijatelja“, ali već naše sledeće pitanje je sobu ispunilo smehom. Zanimalo nas je da li Živojinović i dalje želi da se venča sa Lulom i u crkvi. I dok se njegova supruga samo smejala, Bata je rekao:
- Treba da se desi još jedan događaj da bi bih ja to uradio - tvrdi Velimir, dok je Lula kao iz topa upitala:
- Na primer?
Legendarni glumac ju je samo pogledao i rekao:
- Razgovaram sa novinarkom, ne sa tobom - odgovorio je Bata svojoj supruzi, na šta smo se svi nasmejali, ali nam je onda i objasnio šta treba da se dogodi da bi sa suprugom stao pred oltar.

Bata Živojinović u punoj formi!

Ponovo nasmejani: Bata i Lula | Foto: Goran Srdanov

 

- Pa onaj događaj koji se i desio originalno. Bog je zaboravio da smo mi to već uradili - kaže Bata, koji je veliki prijatelj sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a koji ga je više puta posetio tokom ovih sedam meseci.
- Mnogo je puta Dačić bio, a da to niko nije znao, što je dobro. Jer, čim se zna, onda to već bude veliki skup. Političar mora biti i zabavan, nije političar samo ozbiljnost pred kamerama i davanje novih informacija, šokantnih - završava svoju priču legendarni glumac.
Kako je Bata žurio na sledeću terapiju, pozdravili smo se i izljubili i poželeli mu brz oporavak i da uradimo veliki intervju, na šta nam je on rekao:
- Jedva čekam!

Lekari: Bata se stalno šali!

Lekari u banji Selters kažu da su veoma zadovoljni oporavkom slavnog Valtera. Za desetak dana planiraju da ga puste iz ove ustanove, a ako sve bude teklo po planu, Bata će se uskoro oporavljati u svojoj kući u Koraćici. Dok se glumac šalio sa lekarima, njegov fizioterapeut nam je ispričao jednu anegdotu.
- Jednog dana smo vežbali hod i u trenutku kad je trebalo da sedne na bicikl, ja sam mu rekao: „Polako, Bato!“, a on mi je kazao: „Ma mogu ja, nemoj sada da ti padnem ovde i da misliš da sam umro“. Danas svi to prepričavamo - rekao nam je Slavoljub Vezmar, Batin fizioterapeut.

Poslednji komentari
  • aleksandar VELIKI Vreme: 08.02.2013 19:44h

    svaka čast Bato, ne predaj se, guraj dalje...

  • čitateljka Vreme: 08.02.2013 21:16h

    I bre bre Bato, pravi si starkelja koji nešto gunđa! Te ne valja ti ovaj, te onaj je mislio ono, te filozofiraš kako neko treba da te pita za zdravlje... Svašta :))

  • ana Vreme: 08.02.2013 22:45h

    sad neka redovno vezbucka :*

  • srna Vreme: 09.02.2013 09:57h

    Daj bre Bato, ne lupetaj ko kakva baba tracara.Sve najbolje, ali star si i zivot prolazi sto je prirodno.I bolje prihvati to, a ne da pricas o ulogama.Kakve uloge vise, pusti mlade nek glume.

  • kurjak Vreme: 09.02.2013 11:04h

    E moj narode dali svako dobije da ode u banju Selters preko socijalnog kao bata ,a ima puno mladjih ljudi kojima je potrebna ova ustanova ali zbog nemastine nemogu ici ,a neko dolazi u Selters koliko mu je volja i to na trosak socijalnog ..Izem ti pravdu i zdravstvo u Srbiji koje je do te mere korunpirano da gore ne moze biti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP