Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

LEGENDA SE OPORAVLJA

Bata Živojinović: Želim samo da zagrlim sina!

Autor: novosti.rs | 24.12.2014 - 20:30:00h | Komentara: 0

Jedan dan je, tako, dobro, da pomislim: najgore je prošlo. Naredni dani nas potpuno poraze. I tako se smenjuju: jedan dan nada, a tri dana slutnja u ishod Batinog zdravlja, kaže za Novosti, Lula Živojinović, Batina supruga.

Pogoršano zdravlje mu nije dozvolilo ni da se vidi sa kineskim premijerom Li Kećijangom, koji je protekle nedelje, uz premijera Srbije Aleksandra Vučića, bio domaćin značajnog samita. Ali, i gost Srbije.

Bata Živojinović

Bata Živojinović

Žao mi je. Zaista nisam mogao da se sretnem sa kineskim premijerom. Uostalom, neka kineskom narodu ostane uspomena na Valtera, onakva kakva je u njihovom sećanju. Ali sam mu, odmah kada je stigao, preko kineske ambasade u Beogradu uputio telegram dobrodošlice.
- Ponosan sam što nam je još jedan od svetskih lidera pokazao takvu čast - kaže Bata. - I, naročito, što je svoju posetu krunisao konkretnim poslovima, značajnim za naš narod. To je veliko priznanje Srbiji. Prilika koju moramo mudro da usmerimo.
- Lula me čuvala svih ovih godina. I čuva me. Danonoćno nada mnom bdi. Nad mojim zdravljem. Bez nje... Odavno me ne bi bilo. Uz nju su i pomažu joj i Lepa Ilić, medicinska sestra. Obe su svakog dana uz mene. Tu su, u svakom trenutku kad zatreba, dr Ranko Todorović, Nataša Vukićević, a poslednjih meseci i Đorđe Radak i njegovi lekari. Bore se, borimo se zajedno.
- Potrebne su nam brze promene. Novi Đokovići. Ne samo u tenisu. Nego, u politici da vode. U ekonomiji, da stvaraju. U nauci da otvaraju vidike. Ja, ako me pitate, akcenat stavljam na obrazovanje. Na mlade ljude koji poznaju i govore svetske jezike. Svetske kulture. Koji razumeju promene u kojima se svet kreće. Poslednje što me je fasciniralo, na primer, uspeh je Saše Đorđevića. On sa svojim sjajnim košarkašima dokazuje da je uspeh moguć. Potrebna nam je takva elita. Da vodi. Da upozorava. Da bude savest nacije.
- Naša, moja generacija, sad kada razmišljam o prošlosti, nije ispunila očekivanja. Pravili smo greške. Nisam siguran koliko smo ih iskreno i pravilno analizirali. I, koje smo pouke iz njih izvukli. Stalno govorimo: neko drugi nam je kriv... A odgovor je: nismo se svetskim promenama prilagodili na vreme. Zato je, mislim, najvažniji cilj našeg naroda da samo obrazovani, ali karakterni ljudi kojima materijalni interes ne sme da bude prioritet, mogu da pokrenu točak.
- Šta? Vi to mislite da me nećete imati kada da pitate za novogodišnje želje...Onda je lice prelila seta. Zaćutao je. Šta bih poželeo? - Najveća mi je želja da se opet vidim sa sinom. Stalno ga sanjam, a uželeo sam se da ga, stvarno, zagrlim. Da opet vodimo naše duge razgovore. Da jednostavno bude pored mene. Jako smo vezani. Za poslednjih osam godina, video sam ga dva puta, na samo par dana. Pre toga su ga držali šest meseci u Novom Sadu. Mislim, nepravedno. Pričao sam o tome tamo gde je nadležni to trebalo da čuju, da ponavljam? Ne! Srećom, sa ćerkom Jelenom se češće viđam. Unuci obožavaju da dođu u Beograd. Ali nisu samo vezani za Beograd, već i za Koraćicu, dedin zavičaj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP